Половина запослених у Фејсбуку радиће од куће

ЛОНДОН: Генерални директор Фејсбука Марк Закерберг најавио је да очекује да ће у наредних десет година око 50 одсто запослених те компаније обављати своје послове од куће.
m
Фото: Youtube Printscreen

Додао је, међутим, и да ће зараде бити смањене запосленима који уместо у Силицијумској долини буду живели у другим деловима САД где су трошкови живота нижи.

"Ми плаћамо веома добро, у суштини највише на тржишту, али плаћамо по тржишним ценама, које се разликују од локације до локације, тако да ће тај принцип наставити да важи и у овом случају", рекао је Закерберг.

Фејсбук запошљава око 50.000 људи, а компанија планира да изгради три нове регионалне централе у Атланти, Даласу и Денверу за повремена окупљања запослених који живе у близини тих градова.

Како наводи Скај њуз, још није познато какав ће финансијски ефекат на компанију имати прелазак великог броја запослених на рад од куће, али је јасно да осим одређених уштеда када је реч о имовини, храни и, потенцијално, зарадама, у обзир треба узети и обезбеђивање опреме потребне за такав рад, што би се могло испоставити као скупо.

EUR/RSD 117.5929
Најновије вести