Шведска манекенка живи на пустом хрватском острву и растерује посетиоце

ШИБЕНИК: Светски позната шведска манекенга Изабела Виола Линдблом (32), рођена у Гетеборгу, већ више од месец дана борави на ненасељеном хрватском острву Јаз код Рогознице, мештани је доживљавају као "пукнуту" богатсвом, која је умислила да је острво само њено и растерује све посетиоце.
e
Фото: Pixabay.com

Наводно је са собом донела и кокошке, а спава у мрежи разапетој између два дрвета, пише локални Шибенски портал.

Један од мештана је за портал изјавио да то траје више од месец дана и нејасно му је, каже, како се до сада бизарна ситуација није решила.

"Да било коме оваква глупост падне на памет у Шведској, тренутно би га затворили на психијатрију", рекао је.

Једна Рогозичанка је испричала да, нажалост, постоје и они који користе целу ситуацију јер Швеђанки наплаћају сваку услугу.

"А цура је очито пукла. Прича се и да говори како је Хрватска земља у којој се може радити шта хоћеш", испричала је она.

Пошто је острво ненасељено, манекенка кажу спава у мрежи разапетој међу стаблима, а наручила је и шатор.

Још један саговорник портала је испричао да она трчи по Јазу тврдећи да је то њено острво, тера људе и виче.

"Сад је тамо ставила и кокошке. Цела Рогозница зна за случај, али очито нико ништа не може. Па каква је ово држава, чули смо да је била полиција, комунални редар и како се већ није решио цели случај", пита саговорник портала.

О случају је упозната и Лучка капетанија и комунална полиција Рогознице, а интервенисала је и полиција.

Поморска полиција јој је наплаћивала казну и дала рок од 24 сата да напусти острво, испричали су мештани који кажу да је последњих дана не виђају, па ће морати да провере да ли је Швеђанка и даље на острву.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести