"Тетрис Челенџ" шири се Интернетом

ЦИРИХ: Последњих недеља Интернетом се шири тренд Тетрис Челенџ (Tetris Challange) којем су се прикључиле полицијске, војне, спасилачке и ватрогасне службе приказујући сву бројну опрему коју успевају да ставе у своја релативна мала возила.
ww
Фото: pixabay.com

Тетрис Челенџ је покренут почетком септембра у Швајцарској кад је локална полиција објавила прву фотографију опреме једног полицијског возила уз коју позирају и полицајци лежећи.

"Ако сте икад желели да знате шта се све налази у патролном возилу саобраћајне полиције - изволите", објавила је полиција кантона Цирих 1. септембра уз одговарајућу фотографију.

Убрзо су се прикључиле и ватрогасне јединице и друге хитне службе које постављају фотографије својих возила у овом ЛЕГО стилу, често и у шаљивом тону, објаснила је Ватрогасна служба Загреб на свом Фејсбуку.

Како додају, "#TetrisChallenge" је убрзо постао вирални хит међу светским органзацијама заштите и спасавања које на тај начин добијају медијски простор за ширење промотивних кампања.

"Шта се све налази у ватрогасном возилу? Па... зависи од његове намене. Искористил смо прилику #TetrisChallenge да вам прикажемо опрему једног нашег возила. Ради се о возилу с опремом за спасавање, Gric 352 који се налази у служби Ватрогасне постаје Јанкомир", навели су хрватски ватрогасци.

Међународна федерација Црвеног крста Европе објавила је пост уз објашњење шта им је све потребно за спасавање живота, преноси Јуроњуз.

"Пуно тога, али пре свега наши волонтери и запослени у Црвеном крсту", написали су на Фејсбуку.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести