У Тексасу се појавили сићушни плави змајеви

ХЈУСТОН: Ретка водена бића звана плави змај, појавила су се на обале острва Падре у Тексасу.
plavi zmajevi
Фото: Youtube Printscreen

Посетиоци Националне морске обале Острва Падре у неколико наврата открили су плаве змајеве током својих путовања, и мада то нису летећа, ватрена створења која њихово име може сугерисати, још представљају "ретко откриће", кажу из парка.

Плави змајеви, или глауцус атлантицус, сицћушни су морски пужеви - обично велики само три цм. Они се могу наћи у Атлантском, Тихом и Индијском океану.

Недавно су многи посетиоци морске обале видели змајеве, рекао је за ЦНН Џејми Кенеди, портпаролка парка, иако она за две године рада у парку, до сада није чула да их је ико видео.

То може бити резултата "насукавања" веће групе на обалу, додаје она.

Али иако створења нису ни приближно велика као змајеви, ипак јесу опасни. Плави змајеви једу португалске крстарице, који изгледају попут великих медуза, и чувају убодне ћелије из свог плена да бих их касније искористили. Дакле, када људи додирну ове мале пужеве, они их могу нанети повреде болније и од саме крстарице.

"Зато, ако видите змаја у парку, можете им се дивити јер се ретко наилази на њих, али и држите дистанцу!" упозорава Кенеди.

EUR/RSD 117.5660
Најновије вести