Жена спасила младунче слона од смрти и сада су стално заједно

Још 2016. године, младунче слона, Моџо (Moyo), када је прелазило реку у Зимбабвеу, скоро се утопило. Срећом, спашено је и смештено у уточиште Wild is Life, које је основала и водила Рокси Данквертс.
f
Фото: Youtube Printscreen

Моџо је био један од њихових најмлађих спашених слонова, тежине само 56 килограма, уместо просечних 90 килограма за слонове те старости. Та крхка беба се плашила и била је болесна, када ју је Рокси примила. У почетку, Рокси је читав дан проводила са њом, чак и спавала поред ове бебе, да би Моџо стекла поверење у њу и да би се извукла. И чудесно је то учинила.

У доби од 14 месеци, Додо је написао чланак о Моџо, у којем је речено како је јако вољена, и заборављајући колико је велика и јака, следила је Рокси у кућу, јер ју је толико волела, а било је чак и фотографија Моџо и Роксиног штенета, како заједно седе. Сада одрасла и већа него икада, Моџо је победила свој највећи страх: пливање, које је природно за афричке слонове, али због трауме из детињства кроз коју је прошла, Моџо је заборавила ову инстинктивну животну вештину.

Моџо је првобитно приказана на ББЦ-у, као једно од чудотворних сирочади, а Рокси је признала да ће, с обзиром на то колико времена деле, растајање бити тешко. Најзначајнија претња слоновима је илегална трговина слоновачом, а Моџо је одиграла кључну улогу у уверавању предсједника Сија, који је хтео да је упозна. Кина је забранила илегалну трговину слоноваче крајем 2017. године.

(ЦДМ)

 

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести