Економија - Наслови

Економија / Наслови СРПСКА ПРИВРЕДА НАСТАВЉА НАПРЕД Мали: БДП и даље расте, очувано тржиште рада а јавни дуг под контролом
Привреда Србије наставља да расте и да се развија, а то нам потврђују и најновији подаци Републичког завода за статистику, који показују да је наш привредни раст у четвртом кварталу 2023. године убрзао на 3,8 одсто БДП-а, док смо у целој прошлој години остварили раст од 2,5 одсто.
Економија / Наслови ДРЖАВА ПОМАЖЕ РАЗВОЈ РУРАЛНОГ ТУРИЗМА Ево колико ће бити "ТЕШКА" нова ФИНАНСИЈСКА ИНЈЕКЦИЈА
Нова уредба о условима, начину доделе и коришћењу новца за подстицај развој и унапређење руралног туризма, којом се први пут за ову намену бесповратно додељује 150 милиона динара, односи се и на војвођанске салаше.
Економија / Наслови ДОМАЋИ БРЕНДОВИ ПОТВРЂЕНИ НА ЕВРОПСКОМ ТРЖИШТУ Погледајте где се све носи српска модна одећа
Пре више од три деценије текстилна индустрија Србије (примарна производња, обућа, одећа, кожа, лон послови, мода...) имала је много посла. У то време постојале су велике фирме са укупно преко 100.000 запослених, а поред производње за домаће тржиште, које је тада такође било велико јер је то било доба Југославије, радило се за многе познате фирме и производили светски познати брендови.
Економија / Наслови Рафинерија нафте у Панчеву обуставља рад због ремонта ЕВО ШТА ЈЕ РАЗЛОГ
Нафтна индустрија Србије (НИС) саопштила је данас да ће Рафинерија нафте у Панчеву (РНП) од сутра до 17. априла обуставити рад због планског ремонта, али напомиње да ће тржиште бити уредно снабдевено свим врстама нафтних деривата, захваљујући повећању обима производње у претходним месецима.
Економија / Наслови ЕВРОПСКИ МЕДИЈИ ТУЖИЛИ ГУГЛ Изгубили 2,1 милијарди евра у дигиталном оглашавању
БРИСЕЛ: Више од 30 медијских кућа, међу којима су и Аксел Шпрингер и Шибстед, тужило је данас Гуглову матичну компанију Алфабет за одштету од 2,1 милијарду евра, због претрпљених губитака у вези са праксом компаније у дигиталном оглашавању.
Економија / Наслови ЧАК ВИШЕ ОД 300 РАДНИХ МЕСТА НЕУПРАЖЊЕНО Гејминг компаније у Србији оствариле приход од 150 милиона евра
БЕОГРАД: Према последњим подацима Асоцијације индустрије видео игара Србије (СГА), укупан приход 15 најуспешнијих гејминг компанија у Србији износио је чак 150 милиона евра, преноси портал "Helloworld".
Економија / Наслови МИНИСТАР ЦВЕТКОВИЋ УРУЧИО 110 СЕРТИФИКАТА У ОБЛАСТИ ТРАДИЦИОНАЛНИХ, СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА Занатлије чувари етничког, културног и економског наслеђа
Министар привреде Слободан Цветковић уручио је јуче 110 сертификата у области традиционалних, старих и уметничких заната и послова домаће радиности и том приликом поручио да ће ресорно министарство и у наредном периоду наставити да пружа подршку предузетницима у тој области.
Економија / Наслови ПОНОВО СЕ ПРОДАЈЕ ЦЕЛОКУПНА ИМОВИНА ФИРМИ У ЖИТИШТУ Да ли је трећа срећа?
Стечајни управник Милош Ђекић огласио је продају целокупне имовине која се налази у власништву две фирме у Житишту – „Пиле енд пиле” и „Пиле енд ко”.
Економија / Наслови КОД СУСЕДА ПРОНАЂЕНА ПЛАСТИКА У „МИЛКА“ СЛАТКИШУ Ево о ком се тачно производу ради и да ли СПОРНИХ чоколадица има и у Србији?
Вест да компанија "Mondelēz International" повлачи свој производ Милка Орео Бар с хрватског тржишта узнемирио је и грађане у Србији. Сходно томе, редакција Блица је контактирала компанију како би проверили да ли ће ова одлука утицати и на српско тржиште.
Економија / Наслови И ЧУВЕНИ СОНИ ОТПУШТА Укида радна места у свом Плејстејшн одељењу
ТОКИО: Јапанска технолошка компанија Сони објавила је данас да ће укинути око 900 радних места у свом Плејстејшн одељењу, односно око осам одсто своје глобалне радне снаге, да би се прилагодила надолазећим променама у индустрији видео игара.
Економија / Наслови ДЕВЕТ ПУТА ЕФИКАСНИЈИ ОД КОЛЕГА  Чиме се бави најпрoдуктивнији радник у Србији
Убедљиво најпродуктивнији радник у Србији се бави некретнинама, али у већински страној компанији. Он је за годину дана успео да створи скоро 27 милиона динара бруто додате вредности. Био је девет пута плодотворнији од просечног резултата осталих запослених.
Економија / Наслови ЗАПОСЛИЋЕ 800 ЉУДИ, ОД КОЈИХ ЋЕ 80 ОДСТО БИТИ ВИСОКООБРАЗОВАН: Велика шанса за младе стручњаке у Чачку, отвара се нова немачка фабрика
Чачак: Још једна немачка инвестиција стиже у град на Морави, а почетак рада нове фабрике која ће запослити до 800 људи очекује се на пролеће.
Економија / Наслови НЕ ТРЕБА ВАМ ШКОЛА ЗА ОВО ТРАЖЕНО ЗАНИМАЊЕ Влада помама за њима, плата и више од 1000 евра
Дефицит ових занимања тек ће се осетити.
Економија / Наслови ЕВРОПЉАНИ СЕ УЛЕЊИЛИ Расте стопа ЗАПОСЛЕНОСТИ, али не и број РАДНИХ САТИ Никаква МОТИВАЦИЈА не помаже
БРИСЕЛ: Европљани све мање желе да раде, а неке од најбогатијих земаља Европске уније као што су Немачка, Холандија или Аустрија покушавају да их мотивишу пореским олакшицама, бољим збрињавањем деце или флексибилнијим радним временом, преноси Дојче веле. 
Економија / Наслови У ЦРНОЈ ГОРИ ПОСКУПЉУЈЕ ГОРИВО Ево колика је цена лож уља
ПОДГОРИЦА: Од поноћи у Црној Гори гориво ће се продавати по вишој цени, па ће се  Еуросупер 95 и 98 продавати по 1,57, односно 1,61 евра, саопштено је данас из Министарства енергетике и рударства.
Економија / Наслови (ФОТО/ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СЕ УБРЗАВАЈУ РАДОВИ НА БРЗОЈ ПРУЗИ НОВИ САД – СУБОТИЦА Овом трасом јуриће возови 200 на сат
НОВИ САД/СУБОТИЦА – Невероватном брзином реализује се пројекат изградње дела брзе пруге од Новог Сада до Суботице.
Економија / Наслови ТРЖИШТЕ НЕКРЕТНИНА У ЛАГАНОМ ЗИМСКОМ СНУ Добар стари или нов стан у Новом Саду 3.200 евра по квадрату
У Новом Саду је у четвртом кварталу 2023. године продато више старијих станова и цена се таквих некретнина изједначила с вредношћу новијих непокретности, показује најновији извештај Републичког геодетског завода.
Економија / Наслови И ОВЕ ГОДИНЕ ПОМАМА ЗА АРАНЖМАНИМА ЗА ГРЧКУ Очекује се око милион посета наших туриста
Грчка је јако битна дестинација за српске туристе, а то потврђује и чињеница да је та земља и партнер 45. међународног сајма туризма који се одржава у Београду до 25. фебруара, изјавио је представник Туристичке организације Грчке у Србији Јоргос Какутис.
Економија / Наслови НЕМАЧКИ ГИГАНТ ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА ВИШЕ НЕГО УДВОСТРУЧИО ПРОФИТ Дојче телеком наставља да зарађује
БОН: Немачки гигант телекомуникација Дојче телеком (ДТ) објавио је данас на свом сајту резултате за 2023. годину из којих произилази да је профит компаније више него удвостручен у односу на 2022. годину, са осам на 17,8 милијарди евра.
Економија / Наслови КВАДРАТ ПОСКУПЕО ЗА ЧАК 60% У ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ ГОДИНА Eво кад се очекује ПАД ЦЕНА СТАНОВА у Србији
Од пандемије корона вируса, у Србији се бележе високе цене квадрата како новоградње, тако и староградње, док се број људи спремних на кредитно задуживање константно смањује. 
EUR/RSD 117.1769
Најновије вести