Економија - Наслови

Економија / Наслови Поново ради зрењанински „Луксол“
Након бројних пословних проблема који су пре више година резултирали штрајком радника и обуставом производње, затим увођењем стечаја, а онда и продајом погона фабрике, у зрењанинској Хемијској индустрији „Луксол“ поново се производи.
Економија / Наслови Мали: Буџет за 2019. до половине септембра
БЕОГРАД: Буџет Србије за 2019. годину биће креиран до половине септембра и доласка делегације ММФ-а у Београд, каже за Танјуг министар финансија Синиша Мали.
Економија / Наслови Табаковић: Дина картица смањује удео сиве економије
БЕОГРАД: Домаћа Дина картица повећава број безготовинских плаћања, а смањује трошкове и удео сиве економије, изјавила је данас гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.
Економија / Наслови Љајић: Приштинске власти директно прекршиле ЦЕФТА споразум
БЕОГРАД: Потпредседник владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић најавио је данас да ће тражити хитан састанак са ресорним министрима БиХ и Македоније, као и хитну седницу Комитета ЦЕФТА, поводом најновије одлуке привремених институција у Приштини да уведу 'заштитне мере' у виду царине од 30 одсто на увоз појединих врста воћа и поврћа и кукуруза.
Економија / Наслови Мали: О пореским олакшицама са ММФ-ом у септембру
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да Министарство финансија ради на конкретним мерама којима ће се убрзати царинске и пореске процедуре као и на припреми низа пореских олакшица о којима ће у септембру разговарати са ММФ-ом на састанку у Београду. 
Економија / Наслови Влада објавила тендер за стратешког партнера за РТБ Бор
БЕОГРАД:  Министарство привреде објавило је у дневном листу Политика јавни позив за избор стратешког инвеститора за Рударско-топионичарски басен Бор.
Економија / Наслови Мали: Пореске олакшице за сузбијање сиве економије
БЕОГРАД: Веома је важно да се континуирано ради на мерама које ће помоћи да се сузбије сива економија, а једна од њих је управо смањење доприноса на зараде запослених, сагласили су се данас министар финансија Синиша Мали и извршна директорка НАЛЕД-а Виолета Јовановић. 
Економија / Наслови Француска важно тржиште за Србију, али и значајан инвеститор
БЕОГРАД: Привредна сарадња Србије и Француске протеклих је година све значајнија о чему сведоче бројне инвестиције Француза, а подаци за први квартал ове године показују да укупна спољнотрговинска размена у роби са Француском износи 259,3 милиона евра. 
Економија / Наслови Влада Србије разматра начине за смањење пореза на плате
БЕОГРАД: Влада Србије разматра на који начин да смањи доприносе на терет послодаваца и запосленог, као и да повећа неопорезиви део зараде, који сада износи 15.000 динара, преноси "Блиц".
Економија / Наслови За пет месеци у Новом Саду преспавало 100 хиљада странаца
Наша земља из године у годину постаје све привлачнија страним туристима, а Нови Сад предњачи по броју гостију и уз престоницу –Београд све више је у фокусу интересовања домаћих и страних туриста.
Економија / Наслови У Србији се сваког месеца покрене 35 стечајних поступака
БЕОГРАД: У Србији се у просеку сваког месеца покрене 35 стечајних поступака над фирмамам које нису у стању да наставе са пословањем, кажу за Танјуг у Агенцији за лиценцирање стечајних управника.
Photo
Економија / Наслови Свечано отворена стамбена зграда у "Београду на води"
БЕОГРАД: Изградња прве стамбене зграде у "Београду на води" је завршена и она је данас свечано отворена, након чега ће почети усељавање првих станара.
Економија / Наслови У првој половини године основано нових 4.611 привредних друштава
У Регистру привредних субјеката на почетку овог месеца било их је уписано 381.718.
Економија / Наслови Не треба свих 116.769 паушалаца то да и остану
Паушално опорезивање је код нас веома популарно: на тај начин  обавезе измирује 116.769 обвезника.
Економија / Наслови „Фијат" највећи извозник Србије у првих шест месеци
БЕОГРАД: Највећи извоз из Србије у првих шест месеци ове године остварила је компанија Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) са 471,4 милиона евра, објавило је данас Министарство финансија.
Економија / Наслови Јавни дуг Србије 59,9 одсто на крају маја 2018.
БЕОГРАД: Јавни дуг Србије износио је на крају маја 2018. године 24,12 милијарди евра, што је 59,9 одсто бруто домаћег производа (БДП), објавило је данас Министарство финансија.
Економија / Наслови Суфицит буџета у мају 8,8 милијарди динара
БЕОГРАД: Србија је у мају остварила суфицит буџета у износу 8,8 одсто, показали су најновији подаци Министарства финансија према којима наплаћени приходи износе 445,7, а расходи 436,9 милијарди динара. 
Економија / Наслови МУЋКЕ НА ТРЖИШТУ ПОЛОВЊАКА Сваком другом штеловали километре?
Европски парламент индиректно је признао да бројни аутомобили на тржишту половних имају скинуту километражу.
Економија / Наслови Михајловић: На прекретници смо инвестиција у путну мрежу
БЕОГРАД: На Коридору 11 ове године биће отворено укупно 102 километра аутопута, од Обреновца до Прељине код Чачка, изјавила је данас потпредседница владе и министарка грађевине Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Модел у „Петрохемији” добар пут и за „Азотару”
Влада Србије у протеклих неколико година уложила је велике напоре да помогне предузећима из хемијског комплекса да стабилизују пословање, реше проблеме историјских дуговања и обезбеде услове за производњу која неће стварати додатне губитке.
EUR/RSD 118.0507
Најновије вести