Економија - Наслови

Економија / Наслови Курс динара у среду 118,2090 уз подршку НБС
БЕОГРАД: Динар ће и сутра мировати према евру на приближно истом нивоу као данас и званични средњи курс ће износити 118,2090 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Брнабић: Удео јавног дуга у БДП-у смањен на 59,4 одсто
БЕОГРАД: Учешће јавног дуга у БДП-у Србије је смањено на 59,4 одсто, изјавила је данас премијерка Ана Брнабић.
Економија / Наслови РТБ Бор: Партнеру експлоатациона дозвола, а не право на руду
БЕОГРАД: Тендер за избор стратешког партнера РТБ-у Бор би требало да буде расписан у мају, а министар рударства и енергетике Александар Антић је рекао да стратешки партнер неће имати право и на руду, пошто је руда у искључивом власништву државе.
Економија / Наслови Анкета НСЗ: Биће посла за монтере, возаче, магационере...
НОВИ САД: Како би се утврдило да ли послодавци у Србији планирају ове године отварање нових радних места и који су кадрови најпотребнији, Национална служба за запошљавање спровела је анкету у којој је учествовало 4.950 послодаваца.
Економија / Наслови НБС купила 20 милиона евра, курс динара у уторак 118,1870
БЕОГРАД: Народна банка Србије је купила на међубанкарском девизном тржишту 20 милиона евра, па ће динар сутра према евру бити на приближно истом нивоу као данас и званични средњи курс ће износити 118,1870 динара за евро, објавила је НБС.
Економија / Наслови Уклањање старог колосека код Инђије, биће пруга за 200км 
БЕОГРАД: "Инфраструктура железнице Србије" започела је радове на уклањању колосека у железничкој станици Инђија, на деоници Стара Пазова - Нови Сад, у оквиру изградње пруге за брзине до 200 километара на сат између Београда и Будимпеште. 
Економија / Наслови Матић: Србија до септембра потписује Меморандум са Алибабом
БЕОГРАД: Кинески гигант "Алибаба" веома је заинтересован за улазак на српско тржиште, а до септембра ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација са том корпорацијом потписати Меморандум о сарадњи у области туризма и онлајн плаћања.
Економија / Наслови Грађевинарство највише допринело расту БДП у првом кварталу
БЕОГРАД: Грађевинарство и индустрија грађевинских материјала највише су допринели расту Бруто домаћег производа (БДП) у првом кварталу 2018, саопштило је данас Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. 
Економија / Наслови Војводина добија аутопут у облику ћириличног слова П
СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: У Војводини ће се ускоро градити брзе саобраћајнице у облику ћириличног слова П, а то су Рума - Нови Сад, затим од Новог Сада до Зрењанина и од Зрењанина до Београда, најавио је данас државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн.
Економија / Наслови Љајић: На јесен добијамо нове власнике Агрокора
БЕОГРАД: На јесен добијамо нове власнике и нови менаџмент Агрокора, изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.
Економија / Наслови Имовина домаћих предузећа биће гарант странцима
НОВИ САД: Страни партнери већ годинама говоре да је домаћи Закон о девизном пословању застарео, а ускоро ће се о изменама и допунама овог прописа разговарати у Скупштини Србије и то по хитном поступку.
Економија / Наслови Недостају маjстори различитих струка
НОВИ САД: Земље у региону, али и готово све у Европи, муку муче с проналаском квалитетних занатлија.
Економија / Наслови ММФ пооштрава праћење корупције
ЊУЈОРК: Међународни монетарни фонд (ММФ) преиспитаће улогу напредних земаља у корупцији, процениће економски утицај слабог управљања и дати политичке препоруке, а истовремено ће пооштрити праћење корупције у земљама којима даје позајмице, саопштила је данас та финансијска организација.
Економија / Наслови У Црној Гори све више купаца некретнина из Турске
ПОДГОРИЦА: Понуда и потражња за становима на црногорском приморју и у Подгорици стандардно је добра, на цени су и даље некретнине на приморју, а занимљиво је да су све више купци из Турске и Италије.
Економија / Наслови Курс динара у понедељак 118,1377
БЕОГРАД: Динар ће сутра према евру вредети приближно исто као у петак, и званични средњи курс ће износити 118,1377 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Шанса за јефтиније кредите у домаћој валути
Референтна стопе Народне банке Србије пре пар дана је пала на три одсто, а то увек  отвара шансу за појефтињење кредита у домаћој валути.
Економија / Наслови Циљ новог аранжмана са ММФ макростабилност као основа раста
ВАШИНГТОН: Српска делегација, коју предводе гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и министар финансија Душан Вујовић, састала се у Вашингтону са Тао Зангом, извршним директором Међународног монетарног фонда.
Економија / Наслови Влада од 2013. дала фирмама 302 милиона евра подстицаја
БЕОГРАД: Влада Србије је од 2013. године до сада потписала 99 уговора са фирмама о додели подстицаја и одобрено је око 302 милиона евра, речено је Танјугу у Министарству привреде.
Економија / Наслови ИТ стручњацима посао још у ђачкој клупи
Конференција “ИТ конект”, која је окупила најзначајније новосадске ИТ компаније траје још данас у Мастер центру Новосадског сајма.
Економија / Наслови Вредност инвестиција у слободним зонама 208 милиона евра
НОВИ САД: Укупан промет у слободним зонама у Србији износио је прошле године 4,9 милијарди евра и већи је 2,0 одсто него годину раније, а вредност инвестиција је повећана за 12 процената на годишњем нивоу на 208 милиона евра, рекао је директор Управе за слободне зоне Милан Ристић.
EUR/RSD 118.1870
Најновије вести