Економија - Наслови

Економија / Наслови Суд у Крагујевцу поново донео решење о стечају “Стакларе“
ПАРАЋИН: Привредни суд у Крагујевцу, поново је данас, други пут за четири месеца, донео решење о увођењу стечаја у Српску фабрику стакла (СФС) Параћин, потврђено је Тањугу у Синдикату ове фирме.
Економија / Наслови Динар сутра слабији, курс 118,4991
БЕОГРАД: Динар ће сутра ослабити према евру за 0,1 одсто и званични средњи курс износиће 118,4991 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Расписан тендер за реновирање студентских домова
БЕОГРАД: Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је тендер за избор извођача радова за реновирање ђачких и студентских домова у неколико градова у Србији.
Економија / Наслови НБС демантује да је банкама забранила да дају кредите медијима
БЕОГРАД: Народна банка Србије најоштрије је данас демантовала тврдње да је "практично банкама које послују на територији Србије забранила да дају кредите медијима", и истакла да прописима нису дефинисани клијенти, нити услови које клијенти морају да испуне како би им банке одобриле кредит.
Економија / Наслови Динар сутра у паду, курс 118,4356
БЕОГРАД: Динар ће сутра ослабити према евру за 0,1 одсто и званични средњи курс износиће 118,4356 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови ЕПС: Лане откривено 6.500 крађа струје
БЕОГРАД: „Електропривреда Србије” је 2017. године успешно пословала и завршила у плусу између пет и шест милијарди динара, изјавио је в. д. директора Милорад Грчић.
Економија / Наслови Без посла највише доктора наука економије и права
НОВИ САД: Да је у Србији тешко наћи посао није никаква тајна јер је на евиденцији Националне службе за запошљавање много оних који чекају посао.
Економија / Наслови Општинама 30 пута више пара – Војвођани спремни
НОВИ САД: Министарство државне управе и локалне самоуправе издвојило је ове године 320 милиона динара за развој једница локалне самоуправе у Србији, што је 30 пута више новца него лане. Државни секретар у Министарству Бојан Стевић објашњава да је толико већа свота за локалне самоуправе издвојена да би се сви делови Србије равномерно развијали и отварала нова радна места.
Економија / Наслови Динар сутра мирује, курс 118,3742
БЕОГРАД: Динар ће сутра задржати готово исту вредност према евру и званични средњи курс износиће 118,3742 динара за евро, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Пада Грделица, 33. мост као завршна фаза
ЛЕСКОВАЦ: Директор Коридора Србије Зоран Бабић рекао је да се жестоко ради завршетку Коридора 10 кроз Грделичку клисуру, да су остали неки стари проблеми, али да се они решавају.
Економија / Наслови Михајловићка: Лесковац пример, пописано 60.000 објеката
ЛЕСКОВАЦ: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, изјавила је данас у Лесковцу да је овај град пример ефикасног спровођења озакоњења и најавила да ће Министарство помоћи да се заврши изградња обилазнице Лесковац, која повезује 200.000 грађана у три општине Јабланичког округа.
Економија / Наслови Вујовић: Сад мислимо о инвестирању, раст БДП већи од 3,5%
БЕЧ: Министар финансија Душан Вујовић изјавио је да је Влада Србије успела да се избори с фискалним проблемима и дефицитом, да је земља сада на путањи раста и да може да размишља како да користи остварени суфицит.
Економија / Наслови Брисел за смањење цена роминга на Западном Балкану
БРИСЕЛ: Европска комисија организовала је данас у Бриселу састанак телекомунукационих оператера са простора Западног Балкна.
Економија / Наслови Брнабић: Србија је данас земља са стабилном економијом
БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас на састанку делегација Србије и Јапана са привредницима две земље да је Србија земља са стабилном економијом и стабилним јавним финансијама, као и да је удео јавног дуга у БДП испод 60 одсто. 
Економија / Наслови НБС: Девизне резерве у децембру 9,96 милијарди евра
БЕОГРАД: Девизне резерве Народне банке Србије (НБС) износиле су на крају децембра 2017. године 9,96 милијарди евра, што је за 144,1 милион евра мање у односу на крај претходног месеца, саопштила је НБС.
Економија / Наслови Експеримент основног прихода греје машту Европљана
Једна идеја кола Европом - или је то можда баук комунизма? - идеја о основном приходу. Звучи као Марксов „Комунистички манифест” из 1848, али у више добростојећих држава Европе је стављена на политички мени и чини се да чак ни крупни капиталисти нису гадљиви на њу.
Економија / Наслови Почела подела туристичких ваучера за 2018.
Акција доделе туристичких ваучера у вредности од пет хиљада динара наставља се и ове године, а по први пут у односу на протекле три године од када се на овај начин жели подстаћи развој домаћег туризма биће укључени и градови Ниш и Крагујевац, док су Нови Сад и Београд и даље ван ове понуде, а задржано је правило о минимум пет дана односно пет ноћења. 
Економија / Наслови Децембарска инфлација у Србији три одсто међугодишње
БЕОГРАД: Инфлација у Србији је у децембру 2017. године износила 3,0 одсто у поређењу са истим месецом претходне године.
Економија / Наслови Отказ болеснима стиже и на кућну адресу
По подацима Републичког фонда за здравствено осигурање, у првих десет месеци прошле године покренута су 1.322 поступка контроле привремене спречености за рад, односно боловања, и то 708 случајева на захтев послодавца и 445 на захтев матичне филијале РФЗО-а.
Економија / Наслови И даље без заинтересованих купаца за "Бетоњерку"
БЕОГРАД: Покушај да се прода сомборско предузеће "Бетоњерка", у којем држава има удео од 75 одсто, није успео, јер као у ранијим покушајима продаје, није било заинтересованих купаца.
EUR/RSD 118.4356
Најновије вести