Економија - Новчаник

Економија / Новчаник ОВА ВРСТА БРОЈИЛА НАЈВИШЕ “КРАДЕ” СТРУЈУ Огласило се Удружење “Ефектива”: Грађанима због ОВОГА стижу УВЕЋАНИ РАЧУНИ
Удружење за заштиту потрошача "Ефектива" објавило је да су дошли до закључка да се увећани рачуни за струју махом појављују код потрошача који имају дигитално бројило и то са опцијом даљинског очитавања потрошње.
Економија / Новчаник ПОЧИЊЕ ИСПЛАТА ЗА ОКО ДВА МИЛИОНА ГРАЂАНА: Ево ко је први на списку
Према календару исплата који је објавио Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, фебруарске пензије ће прво бити исплаћене корисницима из категорије самосталних делатности и то 2. марта када почиње исплата за оне који пензије примају преко текућих рачуна.
Економија / Новчаник ЛЕТЕ У НЕБО Биткоин премашио 60.000 долара, ка НАЈВИШЕМ НИВОУ иду и остале криптовалуте
Водеће светске криптовалуте наставиле су свој раст и данас, а биткоин је премашио 60.000 долара, достигавши највиши ниво од новембра 2021. године.
Економија / Новчаник ПРОСЕЧНЕ ДЕЦЕМБАРСКЕ ЗАРАДЕ У ЈУЖНОМ БАНАТУ Плате полетеле у Вршцу и Панчеву
Како наводи Републички завод за статистику, раст бруто и нето зарада, у периоду јануар – децембар 2023. године, у односу на исти период прошле године, износио је 14,8 одсто номинално, односно 2,4 одсто реално.
Економија / Новчаник ЕВО У КОЈИМ ДЕЛАТНОСТИМА ЈЕ НАЈИСПЛАТИВИЈЕ РАДИТИ Плата научника и истраживача прескочила 200.000 динара
Последњег месеца прошле године просечна зарада у Србији је, по подацима Републичког завода за статистику, била 95.093 динара.
Економија / Новчаник ОВО СУ ЕНЕРГЕТСКИ ВАМПИРИ НА РАЧУНУ ЗА СТРУЈУ Нећете веровати колико ови кућни уређаји гутају струју
Због све већих трошкова живота многи гледају да уштеде новац где год могу.
Економија / Новчаник ДЕЦЕМБАРСКА ПРОСЕЧНА ЗАРАДА НИКАД ВЕЋА Ево који РЕКОРД је достигла НОВОСАДСКА ПЛАТА, а коју цифру војвођанска
По подацима Републичког завода за статистику, последњег месеца прошле године просечна зарада у Србији је, без пореза и доприноса, износила 95.093, односно око 809 евра.
Економија / Новчаник СТАТИСТИКА КАЖЕ Просечна нето децембарска плата 95.093 динара
БЕОГРАД: Просечна децембарска бруто зарада у Србији је износила износила 130.405 динара, а просечна нето зарада, односно плата без пореза и доприноса, 95.093 динара, објавио је данас Републички завод за статистику.
Економија / Новчаник КРШ ОД СТАНА У НОВОМ САДУ оглас ПУН ХВАЛЕ заказала ВЕШТАЧКА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА, КАЖУ
"Поносно нудимо на продају елегантан двоипособан стан на престижној локацији - Булевар ослобођења", гласи почетак огласа за стан по цени од 144.200 евра.
Економија / Новчаник ЈОШ ЈЕДАН ТРОШАК ВИШЕ: Куповина онлајн мења навике купаца
Многи трговци на мало у случају куповине преко Интернета почели су да прилагођавају правила поврата.
Економија / Новчаник БАНКЕ ПООШТРИЛЕ УСЛОВЕ ЗА КРЕДИТИРАЊЕ ПРИВРЕДЕ Грађанима зајмови по старим правилима
Банке у Србији су и у четвртом кварталу прошле године наставиле пооштравање стандарда по којима су одобравале кредите привреди, док су задржале готово непромењене услове кредитирања становништва, наводи се у извештају Народне банке Србије о кредитној активности банака у последњем лањском кварталу.
Економија / Новчаник ОВО СУ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА Поскупели и бензин и дизел
Министарство унутрашње и спољне трговине одрдиоло је нове цене горива које ће важити наредних седам дана,
Photo
Економија / Новчаник ОГРОМНЕ РАЗЛИКЕ У ЦЕНИ Од месаре до маркета килограм бута скупљи за више од 300 динара УВОЗНО МЕСО СКОРО ДУПЛО ЈЕФТИНИЈЕ ОД ДОМАЋЕГ
На тржишту свињског меса тренутно влада шаренило у ценама које се огледа у великим ценовним разликама у месарама и трговачким ланцима иза којих стоји увоз.
Економија / Новчаник Средњи курс динара за евро сутра 117,20
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара за евро износиће сутра , 23. фебруара, 117,2028 динара, што је незнатна промена у односу на четвртак, објавила је Народна банка Србије.
Photo
Економија / Новчаник УСЛУГЕ ВОДОИНСТАЛАТЕРА ПАПРЕНО ПОСКУПЕЛЕ  Жени мајстор за посао од пет минута узео чак 7.000 динара ДОБРО ПРОВЕРИТЕ КОГА ЗОВЕТЕ И КОЛИКО КОШТА, ево које су праве цене
Многи грађани се, нажалост, "опеку" када позову мајстора да им нешто поправи, било да је у питању електричар, водоинсталатер, керамичар, јер се претходно не распитају за цену, па доживе шок када им након завршеног рада кажу колики је рачун.
Економија / Новчаник ЈОШ ЈЕДНА ПОВОЉНОСТ ЗА ПЛАЋАЊА: НБС омогућила плаћање такси IPS QR кодом
БЕОГРАД: Таксе и накнаде за услуге Министарства унутрашњих послова (МУП) и Пореске управе могу се на порталу еУправе-еПлати измирити инстант плаћањем, односно скенирањем НБС IPS QR кода који се приказује на јединственој уплатници креираној путем овог портала, саопштила је Народна банка Србије (НБС).
Економија / Новчаник ЕВО КО ДОБИЈА ДО ЧАК 9.000 ЕВРА НА ПОКЛОН ОД ДРЖАВЕ Грађани вичу “НЕПРАВДА” a ево И ЗАШТО
За куповину електричних аутомобила новац више не даје чак ни Норвешка, која је електрификацију возног парка годинама подстицала, опраштајући купцима плаћање ПДВ-а, пореза, друмарина, бродарина и мостарина, као и паркирање.
Економија / Новчаник Средњи курс динара за евро сутра 117,19
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара за евро износиће сутра, 21. фебруара, 117,19 динара, што је незнатна промена у односу на уторак, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Новчаник КАКО ОТИЋИ РАНИЈЕ У ПЕНЗИЈУ Фонд ПИО каже Ево НА ОВЕ НАЧИНЕ
Да ли је прекид стажа потребан већини или не? И ако јесте, колико он најмање може да траје? Предузетник М. Л. из Прокупља, који се јавио пензијском фонду, управо је то питао. Он испуњава услове за старосну пензију, па да ли мора да одјављује радњу и прекида радни однос или не?
Економија / Новчаник Средњи курс динара за евро сутра 117,18
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара за евро износиће сутра, 20. фебруара, 117,18 динара, што је незнатна промена у односу на понедељак, објавила је Народна банка Србије.
EUR/RSD 117.1769
Најновије вести