Божићна песма окупила бројне новосадске музичаре

– Овим спотом послали смо целој земљи, а и шире – пошто имамо реакције и из далеке Аустралије и Америке – дивне слике које су украшене лепотом нашег града, али мислим да су праве боје заправо радост и осмеси које су учесници скројили и унели у целу причу – речи су чланице тима „РедЗмаја” Драгане Младенов, за­дужене за сценарио и режију празничне песме „Божић је” која је освојила срца наших суграђана, али и људи широм Србије и света.
Милош Дињашки
Фото: Милош Дињашки

Новосадска група „РедЗмаја” окупила је око 20 изво­ђача да би путем поменуте песме створили и поделили празничну чаролију, а реакција публике говори да су и успели у свом циљу. Песма која је диван спој професионалних музичара млађе генерације, студената Академије, музича­ра, композитора, чланова Центра тамбурашке културе из Новог Сада, глумаца и слу­чајних пролазника, доступна је на „Јутјубу”, а линк снимка је: youtube.com/watch?v=rWlj8T2TiTxI.

Драгана Младенов за „Днев­ник” открива да је идеја о шесточланом тиму „РедЗмаја” настала пре годину у студију „Stephen&Vuk production”, где је и снимљена песма „Божић је”, а да је циљ био окупљање људи који воле музику, који желе да стварају, да се изразе, да негују заједничке идеје и дају свој допринос тиму. Она истиче да је Нинослав Радак написао текст песме „Божић је”, док је композитор Марко Парчетић идеју о њој предложио Вуку Поповићу и Горјану Јокићу, момцима из тима „РедЗмаја”.

Фото: Милош Дињашки

– Сва тројица су се сагласила у томе да је добра идеја да такву песму не пева само један извођач или група већ да се окупе млади извођачи који се активно баве музиком у Новом Саду и да то буде једна заједничка песма, као што и јесте у духу текста и празника којем је намењена – описује Драгана Младенов. – Музичари су се радо одазвали таквом позиву, веома лепо су сарађивали током снимања, створила су се нова пријатељства, можда и љубави, и, поврх свега, родиле су се нове идеје за неке будуће сарадње. Продуцент Горјан Јокић, који нас је организовао, веома је допринео томе да се сви на снимању осећамо лепо, да не бринемо ни о чему и да атмосфера буде веома пријатна. У таквим околностима дивно је стварати!

Фото: Милош Дињашки

Марко Парчетић и Вук Попо­вић су расписали аранжман песме која је многе, како Драгана Младенов открива, навела да пошаљу дивне поруке и коментаре на рачун музике, текста песме и спота. Из тог разлога, Драгана Младенов је истакла и похвалила сниматеља и директора фотографије Милоша Дињшког, који је својим искуством и радом, како каже, успео да направи и боље од очекиваног. Он је на очаравајући начин забележио неколико локација у граду: дом породице Јозефа Ритера, хотел „Леополд I“, Тврђаву, Кеј, Дунавски парк и центар.

Фото: Милош Дињашки

– Спот заиста одише лепотом нашег града и верујем да га наши суграђани и до­живљавају као разгледницу, што он на неки начин и јесте – истиче наша саговорница, и додаје да песма одише љубављу. – Песма плени искреношћу и врца од позитивне енергије коју су сви ти људи који су учествовали у њеном креирању донели са собом и уплели јој у ноте. Није важно у каквим смо временима, добре ствари би увек требало да се препознају и да пронађу своје место у срцима и главама људи. Квалитет, лепота, стваралаштво, искреност, пријатељство, добра енергија, добра намера, љубав, култура, породица, заједништво... – праве вредности би једноставно морале увек да буду у моди и задатак сваког појединца је да пође од себе, да их препознаје, да их вреднује, да их промовише и да их негује.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести