Циклус „Време похвала” у сусрет Европској престоници културе 2021.

Циклус „Време похвала” биће представљен вечерас од 19 часова у Амфитеатру Спенса, Сутјеска 2.
Plakat „Novi Sad – EPK 2021”   foto: „Novi Sad – EPK 2021”
Фото: Плакат „Нови Сад – ЕПК 2021” фото: „Нови Сад – ЕПК 2021”

„Време похвала” је културна платформа која на јединствен начин повезује културу, грађане, позоришну публику, друштвено одговорне институције и компаније, и медије. Њена мисија је приближити културне вредности свим генерацијама, да постану доступне свима.

Под слоганом „Културно је важно/снажно/одважно”, циклус „Време похвала” требало би да допринесе унапређењу културног амбијента и оснаживању личног културног потенцијала свих генерација – у сусрет Европској престоници културе 2021. године. У средишту програма је позоришна монодрама светског ранга „Похвала лудости”.

Циклус „Време похвала” има три дела – Новосадска академију, хуманитарну акцију „Време доброте” и позоришну монодраму „Похвала лудости”. У оквиру Новосадске академије биће похваљени добри у друштву, у хуманитарном раду, послу... Хуманитарна акција „Време доброте” довешће првог госта, а овог пута ће то бити Национално удружење родитеља деце оболеле од рака (НУРДОР). Председница Управног одбора НУРДОР-а Јоланда Корора представиће актуелне акције и указати на важност развоја културе доброчинства и хуманости. Публика ће бити у прилици да кроз добровољне прилоге изрази своју солидарност и емпатију за планиране активности једног од најзначајнијих удружења у Србији. Позоришна монодрама „Похвала лудости” биће изведена од 19 часова. Улаз је бесплатан, али је број места ограничен, те су карте већ подељене. Међутим. од марта до јуна планирано је извођење укупно 16 представа. Због тога организатори позивају све да се јаве да би остварили сарадњу и обезбедили улазнице за наредне представе.

Б. П.

EUR/RSD 117.0683
Најновије вести