Данас на „Новосадској јесени” стручни скуп и изложба пејзажне архитектуре

Стручни скуп под називом „Ретроспектива 7. салона пејзажне архитектуре – Нови Сад” биће одржана данас од 12 часова у Амфитеатру на првом спрату Спенса.
Kovilj-lepa_kuca-NST
Фото: Dnevnik.rs

Под истим називом биће представљена изложба коју је организовало Удружење пејзажних архитеката Србије (УПАС), у Галерији „Мацут” на првом спрату Спенса. На међународној изложби биће приказани радови из 14 земаља.

На стручном скупу посетиоци ће имати прилику да чују излагања дипломираног инжењера пејзажне архитектуре мр Андреја Тутунyића „Пејзажна архитектура у (мало другачијој) пракси”, маст. инж. пејзажне архитектуре Марка Ивошевића „Културне стазе као модел за развој руралних предела Војводине – на примеру културних стаза Панчева”, доценткиње др Јелене Белоице и истраживача-сарадника Драгане Чавловић „Аерозагађења и критична оптерећења еко-система” и дипл. инж. пејзажне архитектуре Срђана Ивковића „Улога пејзажне архитектуре у кооперативном урбанизму и сарадња с другим струкама”.

Осим тога, данас од 10 часова у „Еко-кутку” биће организоване и креативне и еколошке радионице „Мој први хербаријум”, „Ботаника кроз векове”, „Куда се селе птице“ и „Дигитализацијом у 19. век”. 

С. К-ч

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести