Добро дошли на Насеље: Ретроспектива Арт Кварт-Старт!

НОВИ САД: Изложба „Ретроспектива Арт Кварт - Старт! 2014 - 2020.” отворена је, у склопу Фестивала „Добро дошли на Насеље“, у понедељак, 13. децембра, а састоји се од видео, аудио, вајарских и фото радова насталих током седам година програма “Арт Кварт - Старт!” у организацији Новог културног насеља, у ком је учествовало више од 350 омладинаца из Новог Сада. Кустос изложбе је академски вајар Дејан Јанков.
n
Фото: Novo kulturno Naselje

Резултате дугогодишњег стварања с новосадском омладином заинтересовани могу да погледају у петак и суботу од 16 до 19 часова у новоотвореној „Галерији” у Браће Дроњак 15, са дворишне стране.

„Арт Кварт – Старт“ је у претходним годинама значајно утицао на професионалну оријентацију младих, усмеравајући их да се одваже у уметничком правцу, те су бројни примери омладинаца који су управо након ових курсева уписивали средњу уметничку школу односно Академију уметности.

Пројекат је био финалиста „Аматео” конкурса за аматерско стваралаштво на нивоу читаве Европе, односно био изабран у пет најбољих пројеката у којима учествују уметници на нивоу целог старог континента.

Такође, пројекат је освојио и награду Института за јавно здравље Војводине 2019. године – „Мој допринос здрављу заједнице”.

EUR/RSD 117.2962
Најновије вести