ЂУРИЋ С ПРЕДСТАВНИЦИМА ЕИБ о најзначајнијим КАПИТАЛНИМ ИНФРАСТРКТУРНИМ пројектима у граду (ФОТО)

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић је разговарао у Градској кући са представницима Европске инвестиционе банке на челу са Алесандром Брагонзијем, шефом Регионалног представништва за Западни Балкан, испред Европске инвестиционе банке.
d
Фото: Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik

Градоначелник је делегацију Европске инвестиционе банке упознао са најзначајнијим будућим капиталним инфраструктурним пројектима за Нови Сад. Он је том приликом нагласио да су за наредни период у фокусу пројекти попут изградње пешачко-бициклистичког моста преко Дунава, изградње Регионалне депоније, коју је преузело Министарство за  екологију  и заштиту животне средине, те да је почетком октобра у плану формирање јавног предузећа које би управљало Регионалном депонијом, а тиче се пречистача и пројекта „Чисте Србије“.

Једна од највећих инвестиција у будућности је реконструкција ЈП „Спортски и пословни центар Војводина“, док се  крајем септембра планира почетак радова на пројекту изградње парка дуж Булевара цара Лазара, поред Сpенса. Град Нови Сад, поред тога, ради на пројектима енергетске ефикасности у које ће бити укључене основне школе и вртићи. Град улаже у Зелену агенду да би се грађанима обезбедио здравији живот. Ребалансом буџета, на последњој седници Скупштине Града издвојено је 483 милиона динара за изградњу нове Градске топлане на даљинско грејање у насељу Југовићево.  У сарадњи са Министарством за научно технолошки развој, Универзитет у Новом Саду планира постављање соларних панела на крововима факултета, што је један од значајнијих пројеката везаних за Зелену агенду. Град у континуитету улаже у реконструкцију и изградњу  водоводне и канализационе мреже, а оно што је најзначајније је изградња Фабрике воде на сремској страни, што ће у значајној мери растеретити постојећу Фабрику воде на бачкој страни Града, истакао је градоначелник.

Поред наведеног, на састанку су споменуте и санације објеката који су страдали у олујном невремену, које је погодило Нови Сад 19. и 21.јула 2023. године.

Алесандро Брагонзи се  захвалио градоначелнику на свим информацијама у вези са пројектима и инвестицијама који се планирају у  Граду. Европска инвестициона банка радо сарађује са Републиком Србијом и Новим Садом и радује се будућој сарадњи  у оквиру инвестиционе подршке која се нарочито  огледа у пројектима  Зелене агенде и заштите животне средине -изјавио је Брагнози.

Градоначелник се захвалио господину Брагнозију и најавио нови сусрет у октобру месецу, када ће бити познато више детаља у вези Идејног  пројекта реконструкције Спенса, чија је израда поверена Факултету техничких наука.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести