Два биоскопа под ведрим небом у оквиру Филм феста на Новом насељу

Шести по реду „21114 - Филм фест” биће одржан од 17. до 20. септембра на два места на Новом насељу - ливади у Улици Бате Бркића 34 (локацији будућег Културног центра Ново насеље) и „Биоскопу код Ике и Тибора“ преко пута Геронтолошког центра.
1

Посетиоци ће на тај начин имати прилику да на две локације уживају, како у култним филмским остварењима, тако и у најновијим насловима аутора из целог региона. Као и претходних година, улаз на све садржаје је бесплатан, а комплетан програм и сатница доступни су на „Фејсбук“ страници „Ново културно насеље“.

Програм фестивала, између осталих, чине филмови „Небеска тема”, „Туста”, „Реална прича”, „Мој јутарњи смех”, „Груди”, „Дохвати небо” и „Дневник Диане Будисављевић”, а поред најновијих филмских остварења, публика ће првог и другог дана фестивала имати прилику да погледа краткометражне филмове из селекције „Златни чеп“, као и задатак да изгласа најбољи филм из те селекције. Више од 50 филмова из свих земаља некадашње Југославије пријавило се путем конкурса Новог културног насеља за ту сада већ традиционалну награду. У недељу, 20. септембра, рад академског вајара Дејана Јанкова „Златни чеп” биће додељен аутору чији филм освоји највише симпатија публике шестог „21114 – Филм феста”.

Овогодишњи фестивал биће одржан у складу са свим правилима и мерама спречавања ширења коронавируса, у смањеном капацитету у односу на прошлогодишња издања, те организатори апелују на посетиоце да дођу на време и заузму место, као и да се придржавају свих мера.

Филмски фестивал на Новом насељу на јединственој локацији под отвореним небом прикупио је током претходних година велике симпатије публике, а само прошлогодишње издање фестивала посетило је више од 2.000 Новосађана. “21114 – Филм фест” једна је од активности у склопу вишегодишње иницијативе Новог културног насеља да овај део Новог Сада добије Културни центар. Удружење грађана „Ново културно насеље“ је у склопу те иницијативе од 2014. до данас успешно реализовало 15 фестивала, више од 1.000 едукативних и уметничких радионица и догађаја, волонтерских и хуманитарних акција, неколицину међународних пројеката, акција озелењавања и чишћења, те бројне друге активности. Пројекат су подржали Градска управа за културу, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, као и дугогодишњи пријатељи фестивала.

Б. П.

EUR/RSD 117.3152
Најновије вести