Одржан Фестивал спорта на Штранду

 У оквиру Недеље физичке активности и глобалне кампање “Покренимо се”, данас је на Штранду одржан Фестивал спорта за све, који је обележила трка у пузању беба.
Festival sporta/S. Susnjevic
Фото: С. Шушњевић

Од осам најмлађих учесника, најбоље су се показали Урош Миленковић, Нађа Миленковић, Алина Гаврић и Лорена Маленица.  - Мислили смо да је крај, али бебе стижу са свих страна, тако да ћемо такмичење још мало продужити - рекла је Данијела Игњатић испред Спортског удружења “Спорт мастер”. - Поред активности за најмлађе, организоване су различите спортско - рекреативне активности и за одрасле, све у циљу промоције здравих стилова живота.

Поред трке беба, присутни су могли да уживају у модерном плесу, уличном хокеју, музичко сценском наступу, а чланови Спортко тениског клуба инвалида “Спин”, показалиу су како се спорт може практиковати и из инвалидских колица, дајући пример осталима да постоје само изговори.

Фото: Dnevnik.rs

- Активно тренирамо стони тенис од 2003. године и већ други пут уживам у дивном амбијенту и “шареноликој” маси различитих генерација - рекла је репрезентативац Србије у стоном тенису Нада Матић. - Задовољство је подржати овакву једну манифестацију, јер имам утисак да доприносим подстицању младих да се баве спортом и воде здравим стиловима живота.

И. М.

EUR/RSD 117.9446
Најновије вести