(ФОТО) ЂУРИЋ: Бегеч ушао у породицу култнурних станица! Град наставља да улаже у ПРИГРАДСКА МЕСТА

Данас смо у Бегечу отворили дванаесту Културну станицу! Бегеч је место које је познато по Дому културе с врхунским тамбурашима и фолклором, а сада развија тај потенцијал и улази у породицу културних станица, за чију сананцију и реконструкцију из буџета Града издвојено је 36,5 милиона динара, поручио је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.
m
Фото: Printscreen/Instagram@milandjuric_gradonacelnik

Како је додао, Бегечанима ће бити на располагању позоришна сала са 280 седишта, простор за вежбу Културно-уметничких друштава са свлачионицом, простор за радионичарски рад, а у дворишту се налази се и летња сцена, за активности на отвореном у летњем периоду.

У Бегеч је у периоду од 2012. године до 2023, укупно уложено 770 милиона динара, а тренутно инвестирамо 7,5 милиона динара у пројектовање канализације отпадних вода, јавног осветљења и нових саобраћајних површина. У јуну прошле године је завршено уређење Храма и отворена je бициклистичка стаза од Новог Сада до Бегеча. Подржавамо и манифестацију „Шаргарепијада“ која слави локалну бегечку шаргарепу, навео је Ђурић.

 

Како је поручио, Град ће наставити да води рачуна о равномерном улагању у градске квартове и приградска места.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести