Горска служба помогла девојци на Фрушкој Гори

НОВИ САД: Спасиоци Горске службе спасавања добили су позив од породице која се налази на Фрушкој Гори, на потезу Краљева Столица и Лединачко језеро да помогну девојци која је имала епилептични напад.
fruska gora
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Како се наводи у саопштењу ГСС, једна од женских чланова породице је имала епилептични напад, осећа се малаксало и није у стању да се сама спусти до пута.

Спасиоци из станице Нови Сад кренули су заједно са шумаром из Националног парка и патролом полиције из станице Петроварадин да транспортују девојку до првог пута, и уколико буде било потребе пребаце у Хитну помоћ.

Горска служба спасавања (ГСС) Србије је добровољна и непрофитна организација чији је основни циљ помоћ и спасавање у неприступачним планинским и урбаним условима.

ГСС Србије су 1952. године основали искусни алпинисти, док данас Горску службу спасавања сачињава око 250 активних спасилаца, од којих су многи искусни планинари, високогорци, алпинисти, спортски пењачи, спелеолози, рониоци, скијаши и параглајдеристи, подсећа се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5893
Најновије вести