Град купује нову празничну декорацију

Набавка новогодишњих украса и расвете коштаће готово 19,1 милион динара са ПДВ-ом, а надлежни у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције донели су одлуку да уговор доделе новосадској фирми “Илумина”, која ће празничну декорацију испоручити за 20 дана, те за њен квалитет гарантовати три године.
r
Фото: Dnevnik.rs

Примера ради, прошле године је за куповину новогодишње расвете издвојено око 17,8 милиона динара. Осим тога, инересантна је чињеница да су екипе ЈКП “Стана” с кићењем града закасниле готово месец дана, у односу на претходну годину, када је постављање новогодишње расвете почело још у октобру.

Како се из конкурсне документације може приметити, на неким местима ће бити постављени нови украси, а негде пак допуњени или замењени стари дотрајали. Декоративно осветљење мора бити у складу с карактером града, регулацијама саобраћајница, као и висином објеката. Не би требало заборавити да је ранијих година купована расвета марке „Бла?ере иллуминатионс”, тако да би нови добављач требало да испоручи такву, или, како је наведено, одговарајућу.

На Тргу слободе ће бити допуњена декорација од ранијих година, а планирана је и набавка 2Д светлосних фигура. За тај простор Управа купује украсе за делове фасада, док је за Градску кућу, уз допуну старог, осмишљено ново празнично осветљење. Изузев допуне старих ланчаница с ЛЕД светлом у Змај Јовиној, на дрвеће у тој улици биће постављена и нова расвета. Празничну атмосферу у Улици краља Александра употпуниће 3Д светлосне фигуре, док ће Булевар ослобођења задржати пређашњи изглед па ће, као и ранијих година, дрвореди бити окићени ЛЕД светлом с „флеш” ефектима, уз допуну на местима где таква декорација недостаје.

Како се из тендерске документације може приметити, Градска управа купује 50 ланчаница, десет декоративних мотива за канделабре у Змај Јовиној и Пашићевој улици, три 2Д фигуре и шест 3Д, које ће бити постављене на Тргу слободе, односно у Улици краља Александра. Стабла у Змај Јовиној улици биће украшена с 25 светлосних мотива „носталгија”, а предвиђена је набавка и 40 ланчаница, гирланди, које ће формирати светлосну завесу на фасадама на Тргу слободе. 

Када је реч о Градској кући, за њено украшавање је планирано постављање седам нових светлећих ЛЕД мотива на аркадама и 15 ланчаница, као и 70 елемената који ће формирати декоративну завесу. За исписивање недостајућег броја у тексту „2021”, који ће бити монтиран на крову, биће купљено црево дуго 30 метара, а осим тога, предвиђена је набавка још 100 метара светлосне ланчанице „гирланде” за рубне делове Градске куће. 

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.0612
Најновије вести