Грађевинске екипе ЈКП „Пут” у јуну ангажоване на више пунктова

Већ десетак дана грађевинске екипе ЈКП „Пут“ ангажоване су на неколико различитих пунктова у граду и приградским насељима. Тако су још протекле седмице почели радови на међублоковском уређењу саобраћајних површина у Улици краља Петра Првог, у делу од 60 до 64, у овом делу града познатом као Кварт.
ф
Фото: ЈКП „Пут”

Радови су обимни, с обзиром на то да се на површини око 650 метара квадратних руше постојеће оштећене бетонске плоче, али и поставља нова подлога на којој ће ускоро бити изливен нови асфалт. Радови су подељени на две фазе, како би и станари овог блока могли лаше да функционишу. У току је још прва фаза, тј. део прилаза ка гаражама стамбених зграда, а у међувремену је асфалтиран тај део површине.

Ове седмице настављени су радови на другом делу површине, а планирано је да трају најмање десетак радних дана. Стога из ЈКП “Пут” моле станаре овог кварта за разумевање и стрпљење, као и да своја возила уколоне из зоне радова, како би екипе тог предузећа могле несметано да раде.

- Поред ових послова, актуелна су градилишта у Улици Драгише Брашована на уређењу паркинг простора између бројева 8 и 14, у планираној дужини од 100 м - каже Биљана Ћубић, задужена за односе с јавношћу у ЈКП “Пут”. - У току је полагање ивичњака, а радови ће потрајати до краја седмице. У Фрушкогорској се асфалтира режијска трака, а у Драге Спасић поправљен је тротоар.

Фото: ЈКП „Пут”

На Новом насељу су у току радови на постављању петнаестак успоривача брзине, од којих ће девет бити постављено у улицама Сељачких буна и Каће Дејановић.

- Одмах по постављању, наше екипе сигнализације обележиће успориваче брзине бојом и поставити одговарајућу вертикалну сигнализацију - додаје Ћубић. - У овом насељу се приводи крају поправка прилазних стаза у улицама Момчила Тапавице и Живка Радовановића. На Адицама су у току радови на пресвлачењу коловоза новим асфалтом у неколико улица, попут Кијевске, Купинове, Ибарске и Симе Пандуровића, а у плану је да се исти послови ураде и у улицама: Симе Шолаје, Лазе Пачуа, Пастирској и Палићкој. Припремни радови одвијају се у Томе Росандића, а у суботу ће уследити асфалтирање.

У Ковиљу је новим асфалтом пресвучен коловоз у десетак улица, а потом су уређиване банкине. Екипе “Пута” ангажоване су и у Ветернику, где поправљају игралишта у Улици војводе Бојовића, а такође и оштећења (ударне рупе) у још неколико улица.

- У Футогу је у току семафоризацији раскрснице на главном путу (улица Раде Кондића и Руменачке), где је у току копање рова за постављање каблова - истиче наша саговорница. - Посао је комплексан, с обзиром на то да је у питању четворокрака раскрсница, а радови теку у складу са предвиђеном динамиком. Саобраћај се одвија уобичајено, али молимо све учеснике да се придржавају знакова вертикалне сигнализације са ограничењем брзине и повећају пажњу при проласку поред зоне радова.

С. Савић

 

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести