Градске фасаде оком Слободана Шушњевића

Изложба фотографија „Неми суграђани”, чији је аутор фото-репортер листа „Дневник” Слободан Шушњевић, постављена је пре неколико дана у оквиру манифестације „Винтерфест” на Тргу слободе.
susnjevic izlozba
Фото: Dnevnik.rs

Нови Сад је увек био центар културе, уметности. Многи туристи су задивљени широким булеварима, парковима, међутим, новосадске улице крију и права уметничка дела на барокним зградама у облику разних орнамената, скулптура и фасадних детаља, али само за оне с оштрим оком.

Један од њих је Слободан Шушњевић. Његова поставка фотографија на главном градском тргу приказује рељефе и декоративну пластику који се налазе на фасадама зграда поред којих суграђани пролазе свакодневно, а ипак их не примећују. Како каже аутор изложбе, жеља му је била да прикаже јединствене детаље који се крију на зидовима старих новосадских кућа и да их сачува од заборава.

„Изложбу сам назвао „Неми суграђани” јер ти украси су ту, поред нас, и живе с нама, а ипак, људи их из неког разлога не примећују“, каже Слободан Шушњевић, и нада се да ће Новосађани убудуће обраћати пажњу на детаље који овај град чине посебним.

Грађани ће поставку фотографија моћи да погледају до 18. децембра.

С. К-ч

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести