Хуманитарно вече студената ПМФ-а: Хотелијери у ритму џеза и блуза

Петнаестак студената треће године Хотелијерства на Природно-математичком факултету у Новом Саду организовали су традиционално хуманитарно вече у ресторану „Рибарац”.
hotelijeri, ssusnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Овог пута будући хотелијери су одлучили да кроз занимљив програм, аутентичну храну и пиће у Нови Сад донесу дух двадесетих година прошлог века. Инспирисани журкама које су се тих година приређивале у Америци, предствили су период слободе и лепршавог живота између два светска рата. Окупљени су уживали у плесним перформансима које су млади студенти представили у ритму чарлстона и фокстрота, док је у позадини свирао блуз и yез.

„Студенти су сами писали сценарио програма, а храну су припремале колеге с Гастрономије, док је музика бирана да буде баш из тог периода – двадесетих година прошлог века“, рекао је студент хотелијерства Јован Ђорђевић.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Ступили смо у контакт с групом „Ла банда” која свира тамбуре, али су вечерас комбиновали музику прошлости с неким нашим инструментима. Сем тога, имамо и госте који су с московске Балетске академије.“

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Новац од продатих улазница усмерили су за лечење трогодишњих близанаца Саре и Андреја Дедовића из Новог Сада који болују од церебралне парализе. То је, иначе, било 42. хуманитарно тематско вече, које 13. годину заредом организују студенти, и то у оквиру практичног дела испита из предмета Анимација и логистика у туризму. Њихов је задатак да сами одаберу тему, нађу спонзоре и припреме програм, храну и пиће.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Велики труд је уложен у све то, ево, данас смо имали последње измене, али битно је да смо спремни“, напоменуо је Ђорђевић. „Долазило је до неких ситуација које смо мислили да је компликовано решити, али на крају је, ипак, битно да гост доживи оно најлепше.“

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Њихова професорка др Анђелија Ивков Џигурски каже да се идеја за увођење практичног дела испита јавила 2005. године да би студенти усвојена знања имплементирали у пракси. До сада су организовали око 35 тематских вечери и седам тематских дешавања за децу у вртићима.

„У једном тренутку студенти престану да размишљају да је то практичан део испита и да им је обавеза, добију сасвим другу димензију интересовања за саму област туризма, хотелијерства и анимацију у туризму, а поготово због тога што има хуманитарни карактер“, казала је Анђелија Ивков Џигурски.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

„Циљ им је да успеју у томе да организују један такав догађај јер иначе немају прилике да раде тако нешто. Многима се, чак и када почну да раде, не укаже прилика да раде све калкулације и маркетинг, да одаберу циљну групу и комуницирају с медијима, и то све у великом тиму.“ 

Студентима су додељене улоге, па су тако те вечери имали руководиоца групе и финансијског руководиоца, њихове заменике као и пи-ара, оне који су били задужени за сценографију, декорацију, калкулације, али и глуму, плес и томе слично.

В. Бијелић

Анонимни
03.02.2018 • 10:34
Bravo za tim mladih i njihovim profesorima što se tako mladi razmišljaju o deci sa nekim tegobama u životu,sve pohvale od srca Marina
EUR/RSD 117.5576
Најновије вести