„Информатика” купује нове камере

Јавно комунално предузеће „Информатика” купује 31 камеру, с припадајућом опремом, за изградњу система видео-надзора, а годишњим програмом пословања за ту набавку је намењено 7.058.000 динара.
Informatika02-RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић), илустрација

Реч је о четири врсте камера, различитих техничких карактеристика, с тим што у тендерској документацији није прецизирано где ће ти уређаји бити постављени.

Фирма с којом буде закључен уговор мораће да гарантује најмање три године за квалитет испоручене опреме, а произвођач би требало да обезбедити бесплатан софтвер за управљање камерама, односно њиховом инсталацијом и безбедносно-оперативним подацима, као и да омогући брзу и лаку инсталацију нових уређаја, бекап и враћање подешавања.

Осим тога, због безбедносних проблема, функционалности и критичних багова, мораће да обезбеди и опцију дугорочне подршке за управљачки софтвер, будући да би се такви проблеми могли појавити када призводња уређаја престане.

Један од захтева је и да камере морају поседовати отворену платформу, која ће омогућити инсталацију и интеграцију софтвера других произвођача, као и да обезбеди кориснику да инсталира различите аналитичке апликације које се покрећу директно на уређају.

Понуде на тендер ЈКП „Информатика” подносе се до 16. новембра, а 25 дана након тога биће донета одлука о додели уговор. Ј. В.

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести