Информатика: Раде сви шалтери у Градској кући

ЈКП „Информатика“ обавештава градјане, да од јутрос раде сви шалтери писарнице у Градској кући.
Gradska kuca/S. Susnjevic
Фото: Дневник/С. Шушњевић/Центар града

Систем и подаци Предшколске управе су оспособљени и  почела је  да ради у пуном капацитету. Пуштена је у функцију комплетна градска мрежа, упаљени су сви рачунари да би се урадио мониторинг како би се утврдило оштећење мреже и евентуално присуство штетних вируса као и њихово уклањање.

„Стубићи у центру који спречавају улазак возила у пешачку зону од јутрос поново раде. Тренутно се ради на покретању система за градски буџет и градска плаћања. Још једном напомињемо да нису угрожени лични подаци грађана, да су сачувани сви подаци о уплатама и да њихово читање и коришћење није ни било мета напада те стога нема разлога за бригу. Као што смо раније навели све рачуне могуће је плаћати на наплатним местима ЈКП „Информатика“ Нови Сад, завршавају су рачуни за фебруар месец, ради Градска управа за уранизам као и Градска пореска управа, поново је у функцији видео надзор града у који увид има Полицијска управа“, каже се у саопштењу.

Из Информатике моле грађане и запослене у градским управама да буду стрпљиви јер улажу све напоре да се систем што пре опорави и врати у стање пре тешког хакерског напада који се догодио 1. марта.

„Овом приликом желимо да се захвалимо запосленима ЈКП „Информатика“, радницима градских управа, свим приватним ИТ компанијама, а посебно људима из Безбедносно информативне агенције на даноноћном раду и пружању логистичке подршкеда Град Нови Сад што пре профункционише и све службе прораде у пуном капацитету. Јавност ће благовремено бити обавештена  када буду покренути и пуштени у рад остали градски сервиси“, наводи се у саопштењу.

 

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести