(ФОТО, ВИДЕО) ЈЕДИНСТВЕН ДОЧЕК У ЕВРОПИ СЕДМИ ПУТ ОБЕЛЕЖИО НОВОСАДСКУ НОВОГОДИШЊУ НОЋ Разноликост музичких жанрова уз ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК САТА НА ПЕТРОВАРАДИНСКОЈ ТВРЂАВИ (ФОТО)

Нови Сад је седму годину заредом у Нову годину ушао уз несвакидашњи уметнички и продукцијски програм који чини јединствен Дочек у Европи, у Подграђу Петроварадинске тврђаве.
1
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Расположена публика која није чекала вече у програму је могла да ужива од 17 часова, јер је Тесла светлосна галерија већ тада у тунелу, код Сата, у парку на тврђави и у Планетаријуму, кроз игру светла и звука, и интерактивне аудио-визуелне уметничке инсталације, стварала потпуно нови амбијент барокног драгуља Новог Сада.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Овим је уједно обележен и један историјски тренутак јер је чувени сат на Петроварадинској тврђави први пут осветљен уметничким пројекцијама и проширеном реалношћу. На тај начин је обележје града, старо три века, повезано са Николом Теслом, првим почасним грађанином Новог Сада захваљујући којем је у прошлости Српска Атина била један од првих осветљених градова Европе, а данас поносни носилац титуле "UNESCO креативни град" у области новомедијских уметности. 

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

На три сцене европски, регионални и домаћи извођачи, у оквиру Дочека, публици доносе разноликост музичких жанрова.

На главној сцени испред Београдске капије, симболично, у 20.23 часа програм је отворио домаћи састав “ABBA RING”, који јесвојим аутентичним наступом, костимима и кореографијом љубитеље хитова култне поп групе још једном, и то у новогодишњој ноћи,  вратио у период од половине 70-их и почетак 80-их година прошлог века, када се на другачији начин уживало у музици и много чему, осликавајући у потпуности атмосферу и дух концерата тих за многе лепших времена.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Следе концерти састава "Буч Кесиди" и бенда “Љубичице”, а програм на бини код Београдске капије затвориће Кирил Џајковски & ТК Wonder.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

На сцени смештеној на Тргу проте Михалџића публика тренутно ужива уз “Елементал”, а након тога наступају “Партибрејкерси”.

На сцени у Штросмајеровој улици наступају Ди џеј Френк Роџер и Ди џеј Дејан Милићевић.

Б. Павковић

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести