ЈКП „ПУТ” Пуном паром на више локација

Иако их Новосађани виђају малтене свакодневно, утисак је да су екипе из секотра “одржавања” и одељења “сигнализације” ЈКП “Пут” минуле седмице биле ангажоване као никад до сада.
Popravka biciklističe staze na Bulevaru oslobođenja Foto: V. Fifa
Фото: Поправка бициклистиче стазе на Булевару ослобођења Фото: В. Фифа

Радиле су пуном паром на више локација, како по граду, тако и по приградским насељима и местима.

Широк је био дијапазон радова, па су тако поправке тротоара и одвођење површинских вода биле у Улици Краља Петра у Каћу и Београдској улици у Петроварадину. Припреме за поправке коловоза асфалтом одвијале су се у Улици Бранка Ћопића у Буковцу, углу Футошке и Николе Тесле у Новом Саду и Улици Адел Немешањи у Ветернику, где је, уз Улицу Нова 95, рађена и поправка и уређење банкина, баш као и у Милана Париповића у Каћу и Ширинама и Пуцкарошу између Петроварадина и Сремских Карловаца.

Бициклистичке стазе екипе “Пута” поправљане су на Булевару краља Петра Првог код Гагаринове и у Улици Бранимира Ћосића, на Булевару ослобођења код Србијагаса и на раскрсници Булевара ослобођења и Улице Новосадског сајма.

Поправка ситне камене коцке завршена је у Петроварадину у Београдској капији, док су поправку коловоза туцаником дочекали: продужетак Улице Јосифа Мажара Шоше у Футогу и продужетак Паунове улице у Ветернику.

Одељења сигнализације ЈКП “Пут” редовно одржавају вертикалну сигнализацију, а по налогу инспекције поправљале су саобраћајну сигнализацију на више локација у граду. Исто тако, привремена сигнализација постављана је у петроварадинским улицама Београдској и Рељковићевој.

Обележавање и фарбање попречних ознака рађено је на Булевару ослобођења, а обележавање и фарбање осе коловоза у Стражиловској и Улици Иве Андрића, као и на Булевару цара Лазара.

Део екипа сваког јутра обилази семафоре по граду и према потреби приступа текућем одржавању светлеће сигнализације, док су код Београдске капије у Петроварадину, због радова на коцки постављани покретни семафори. Једна екипа монтирала је стуб у Вршачкој и Булевару патријарха Павла, због санације хаварије. Исти посао урађен је и на углу Булевара ослобођења и Народног фронта.

Вертикална сигнализација постављана је у Степановићеву у Улици солунских добровољаца, где је урађена и апликација хладне пластике на успоривачима брзина.       

С. С.

 

 

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести