Карловачка скупштина данас о јавно приватном партнерству

Тридесет шеста седница Скупштине општине Сремски Карловци, отказана 17. марта због ванредног стања, биће одржана данас у 9 сати.
Sremski Karlovci Foto: S. Šušnjević
Фото: Сремски Карловци Фото: С. Шушњевић 

Дневни ред мартовске седнице је допуњен, па ће тако одборници одлучивати о 12 тачака, од којих се три односе на продају грађевинског земљишта у Кишовој бари.

Скупштина ће се данас изјаснити о Предлогу елабората о оправданости продаје грађевинског земљишта привредном друштву „Јавор”, као и о Предлогу о додели такозване де минимис државне помоћи том предузећу. Разматраће се и Предлог уговора о продаји земљишта СЗР-у „Еурофлекс”.

Још један уговор наћи ће се на дневном реду данашњег заседања карловачке Скупштине. Реч је о коначном нацрту уговора о јавно-приватном партнерству у области јавног осветљења, који треба да буде склопљен на 15 година.

Одборници треба да изгласају и Одлуку о образовању и отварању буyетског фонда за финансирање програма и планова заштите животне средине, те Одлуку о јавном окупљању. Биће поднета и три извештаја. Први се тиче стања безбедности саобраћаја на територији општине у 2019. години. Други је извештај о раду Општинског правобранилаштва, а трећи о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП „Белило” .

Скупштина треба и да се сагласи с Предлогом статута „Белила”, као и да донесе одлуку о ангажовању ревизора за завршни рачун општинског буџета.

З. Мл.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести