Кинески фестивал светла од 11. до 25. фебруара

“Кинески фестивал светла”, трећи по реду у Србији,  биће одржан и ове године од 11. до 25. фебруара у Лиманском парку.
u
Фото: Dnevnik.rs

Додуше, због пандемије коронавируса, у мало другачијим условима и без свечаног отварања. Инсталацијом кинеских лампиона, уз поштовање свих епидемиолошких мера, званично ће и у нашој земљи бити прослављена кинеска Нова година, а лампиони ће бити упаљени сваког дана од 17 часова. Као и раније, улаз је бесплатан, а осим у Новом Саду манифестација је организована и у Београду.

Слободан Тркуља је иницијатор и оснивач Кинеског фестивала светла, који је реализован подршку Владе Републике Србије, Града Новог Сада, односно Града Београда. Истакнути уметник иначе ужива велику популарност у Кини и учествује у културној размени између две земље, а недавно је са групом “Балканополис” учествовао у кинеском новогодишњем програму, на Пролећном фестивалу кинеске културе, који је емитован у 36 земаља, на пет континената, а гледало га је милијарду људи.

Фото: Dnevnik.rs

-  Срећан сам што смо и у ово тешко време успели да организујемо фестивал и прикажемо чаролију лампиона који су занимљиви свим генерацијама - напомиње Тркуља. - Много тога се променило од прошлог фестивала и живот је другачији али верујем да у нама и даље постоји потреба и жеља за лепим доживљајем. Кинески фестивал светла ће бити права прилика да са породицом и драгим пријатељима изађете и посетите свет креативне игре светла.

Познати уметник каже да га радује што ће од 11. фебруара стикери манифестације бити доступни на Вајберу, https://vb.me/kineskifestivalstickers, а информације о програму ће бити објављене и у Вајбер заједници фествала  на https://vb.me/kineskifestival.

Светлосни спектакл креирала је једна од водећих светских компанија за израду уметничких лампиона из Зигонга, а њихове светлосне инсталације увешће посетице чудесни свет маште и светла, који ће, како организатори најављују, бити по?еднако занимљив и најмлађима и старијима.  

Ј. В.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести