Књиге купи, помози оболелима

НОВИ САД: Добротворни базар књига одржава се до 29. фебруара у Новосадском позоришту, Јована Суботића 3–5, те посетиоци сваког дана од 10 до 19 часова имају могућност да купе књиге по 100 и 200 динара или допринесу акцији тако што ће базар обогатити својом старом литературом.
b
Фото: Dnevnik.rs

Новосадско позориште сваке године организује ту хуманитарну акцију, а овог пута новац од продатих књига биће уручен Националној организацији за ретке болести у Србији (НОРБС).

Изузетно смо задовољни одзивом, људи долазе, доносе књиге и купују их, истакла је портпаролка Новосадског позоришта Јована Ибрајтер.

Она је позвала све да се у што већем броју прикључе и сматра да је веома значајно што такве акције постоје.

Трудимо се да наставимо у том смеру и лепо би било да то постане традиција, казала је Ибрајтерова.

Разнолика литература, од белетристике, стручних књига, издања намењених деци, те публикација на српском, мађарском, енглеском и другим језицима нашла се на „тезгама” Новосадског позоришта. Нове књиге свакодневно богате избор, те свако може пронаћи нешто за себе.

Пре неки дан сам чуо за ову акцију, нисам долазио ранијих година, потврдио је један од посетилаца Предраг Крчмарик.

Како је додао, много чита и воли књиге.

Неке из овог избора већ имам, попут приповедака Антонија Исаковића. Уколико пронађем нешто што ме занима, радо ћу купити, а доћи ћу и поново јер знам да непрестано добијају нова дела. Подржавам хуманитарне акције, а знам да је актуелна „Чепом до осмеха” па ми је већ прешло у навику да скупљам пластичне чепове и увек их однесем где могу, навео је Крчмарик.

Хуманитарну акцију прате и плесне представе, те је на дан отварања била изведена „Хасанагиница”, данас „Дис Силфид”, у којој учествују и особе с инвалидитетом, а поводом Међународног дана ретких болести, 29. фебруара, у Новосадском позоришту ће бити изведена представа „Ана – импресије”, базирана на покрету и рађена по мотивима дела „Дневник Ане Франк”.

Цена улазнице је 200 динара, а сав приход ће такође бити уручен НОРБС-у.

Текст и фото: Б. Павковић

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести