Концерт класичне музике за бебе и родитеље у ГМС

НОВИ САД: Галерија Матице српске у сарадњи с Београдском филхармонијом и Музичком омладином Новог Сада, а захваљујући подршци и партнерству Теленор фондације организује мартовски концерт класичне музике за бебе и родитеље.
g
Фото: galerijamaticesrpske.rs

Концерт ће, у оквиру пројекта Одрастање уз уметност, бити одржан у у суботу, 7. марта, у Галерији Матице српске (Трг галерија 1) у два термина у 11 и 12.30 сати.

Дуо Београдске филхармоније – кларинетиста Саморан Михајло и пијанисткиња Ивана Павловић извешће најлепше класичне композиције за најмлађе Новосађане, како би им омогућили да одрастају уз уметност и негују љубав ка класичној музици. Концерти трају око тридесет минута и намењени су бебама узраста до две године.

Као и током претходних концерата свака беба добија на поклон радосницу Беба у Галерији.

Први кораци уз уметност која бележи и чува драгоцене успомене првих сусрета са културом и уметношћу. Након концерта, родитељи са најмлађима могу уживати и у интерактивним активностима – остављајући бојама бебин отисак на платну или фотографисањем испред паноа Одрстање уз уметност, стварајући успомену на бебин први долазак у Галерију.

Услед великог интересовања родитеља сва места за оба термина концерта су попуњена. Иначе, потребно је да родитељ/старатељ који ће бити у пратњи детета резервише бесплатну карту помоћу онлајн формулара (више информација на сајту и друштвеним мрежама ГМС).

Поред концерата класичне музике Галерија Матице српске сваког уторка обезбеђује бесплатан улаз за родитеље са бебама, којима су на располагању фотеља за дојење и храњење, повијалица за бебе, играчке у Дечјој соби и уживање у уметности.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести