Манифестација „Добро дошли на Насеље” у суботу

Манифестација „Добро дошли на Насеље“ шести пут ће у суботу, окупити уметнике, љубитеље културе и комшије различитих узраста на Новом насељу, на зеленом међублоковском простору између улица Бате Бркића и Браће Дроњак, а целодневни програм почеће већ од 10 часова.
novo naselje prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

Место одржавања манифестације биће претворено у, како организатори најављују, прави културни центар на отвореном. Новосађене очекује више од 100 извођача, а на програму ће бити представе, музички перформанси, радионице, изложбе, инсталације разноврсних излагача, филмови, плесне тачке итд.

На фестивалу „Добро дошли на Насеље 6“ ће тако, између осталих, своју „тајну“ открити фото-репортерка „Дневника“ Вања Фифа, у оквиру истоимене изложбе на којој ће представити десет својих радова. Наступиће и бенд „Соунд?ецк Ор?естра“, хор „Исон“ и оркестар „Добри људи“, а „Зелени барјак“ ће представити како су изгледале средњовековне борбе, Удружење савремене уметности и екологије „Јунгле Исланд“ ће у популарном парку „Међу брезама“ окупљене научити разним вештинама украшавања природе уз израду различитих декорација.

Осим бројних креативних програма, на фестивалу ће се наћи и едукативне, спортске и еколошке радионице, као и хуманитарне акције, попут добро познате „Књигом до осмеха“, али и новооформљеног концепта „Новог културног насеља“ „Транге-франге пијаца“, где ће грађани моћи да размене ствари, почевши од гардеробе, преко кућног есцајга до намештаја. Манифестацију организује Удружење „Ново културно насеље”, а подржава је Градска управа за културу и други пријатељи.

В. Б.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести