Међународни фестивал у част пасуља на Салашу 137

Међународно такмичење у кувању једног од најомиљенијих јела у Србији, 14. фестивал пасуља, одржаће се у недељу, 9. септембра на Салашу 137 на Ченеју. 
1
Фото: Dnevnik.rs

Осим тога, и ове године ће бити организована хуманитарна акција „Погоди срце”, у оквиру које ће бити постављене посебно обележене кутије у које ће посетиоци моћи да донирају новац.

Осим надметања у спремању пасуља на традиционалан начин, посетиоци ће имати прилику да уживају у разноврсним јелима од пасуља, као и у специјалитетима војвођанске кухиње, попут врућих чварака, крофни, штрудли, разних пита и других слатких и сланих гурманлука.

У оквиру пратећег програма биће организована „Салашарска пијаца”, на којој ће заинтересовани имати прилику да купе домаћу храну, пиће, органске производе и зимницу.

Посетиоце на фестивалу очекују и „Равничарске игре”, на којима ће моћи да виде, али и окушају срећу у бацању старог бицикла удаљ, надвлачењу конопца, брзом преношењу пасуља... Осим тога, моћи ће да похађају школу јахања, али и да се провозају фијакером.

У оквиру Ликовне колоније посетиоци Салаша 137 већ 7. септембра имаће прилику да погледају дела великог броја уметника из Војводине, Србије и региона.

Фестивал пасуља организују Еко-центар „Водомар 05” и Салаш 137, уз подршку спонзора и пријатеља Фестивала, под покровитељством Министарства трговине, туризма, и телекомуникација и покрајинских секретаријата за пољопривреду и за туризам.

Информације о Фестивалу и пријаве су на њњњ.беанфестивал.рс. и на телефон 063/179-76-39.

Ј. В.

фото: Дневник

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести