Милош Вучевић и Игор Мировић обишли радове на надоградњи Гимназије „Исидора Секулић"

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су данас радове на адаптацији, реконструкцији и проширењу објекта Гимназије „Исидора Секулић“, које су заједнички финансирали Покрајинска влада и Град Нови Сад са укупно 365 милиона динара. Они су том приликом најавили нови заједнички инвестициони циклус за наредних пет година.
Mirovic obilazak radova na gimnaziji Isidora Sekulic
Фото: Покрајинска влада

До сада окончаним радовима, постојећи простор од 2.480 m2 увећан је за додатних 743 m2, тако да сада површина школе износи 3.223 m2. Школа је овим добила читав један новодограђени спрат, а укупан број учионица се повећао за пет. Осим новог простора, школа је реализацијом овог пројекта добила и спољни лифт, нову опрему, а столарија и подови на објекту су комплетно замењени или реконструисани. Још један бенефит, који се не мери по броју квадарата, али је итекако значајан, јесте и то што ће школа након завршетка свих радова, добити и нов изглед, уз модеран дизајн и архитектонска решења.

„Ово је једна од највећих и најскупљих инвестиција у школском систему на територији Града Новог Сада, после Музичко-балетске школе која је изграђена као потпуно нова школа. Град и Покрајина заједно су уложили 365 милиона динара у повећање просторног капацитета Гимназије за чак трећину. Ученици и наставници, не само да су добили нове учионице, него је постојећи објекат комплетно реновиран, опремљен најсавременијом технологијом, потпуно климатизован, тако да сада имају најбоље услове за наставу. Циљ нам је да уредимо и двориште ове Гимназије, за коју сваке године расте интересовање за упис“, рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да ће ускоро бити представљен стратешки документ о капиталиним пројектима Града Новог Сада и Покрајинске владе.

Фото: Покрајинска влада

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао да је најважнија вест за ученике да ће моћи да се врате у своје клупе у другом полугодишту, јер су радови на самом крају.

„Радови у оквиру ове важне инвестиције, само једне у низу коју заједнички реализују Покрајинска влада и Град Нови Сад, приводе се крају што значи да ће се у другом полугодишту ђаци Гимназије „Исидора Секулић“ вратити у своје клупе. Објекат је потпуно реконструисан, дограђен, прилагођен деци са посебним потребама и ово је још једна лепа слика, резултат нашег заједничког рада и показатељ да све што смо планирали и реализујемо“, изјавио је Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Он је истакао да је договорена сарадња Покрајине и Града и на изградњи спортске сале у Гимназији „Лаза Костић“, уређењу Гимназије „Светозар Марковић“, као и на изградњи потпуно нове основне школе на Сателиту, за чију је пројектну документацију Покрајинска влада већ издвојила средства.

„Очекује нас значајнији заједнички инвестициони циклус у наредних пет година. То је и обавеза Покрајинске владе према Граду, који својим развојем знатно доприноси и покрајинском буџету“, рекао је Мировић.

Фото: Град Нови Сад

Ученици Гимназије „Исидора Секулић“ тренутно наставу похађају у објекту Средње машинске школе, а вратиће се у своју школу, након исходовања употребне дозволе, што се очекује у другом полугодишту.

Директорка Гимназије Ружица Вукобратовић захвалила се на обезбеђеним средствима за доградњу и адаптацију постојећег простора те школе, која се проширила за осам одељења и коју данас похађа 1050 ученика.

Фото: Град Нови Сад

„Нови простор ће побољшати редовну наставу и наше ваннаставне активности, којих имамо чак 38. Добили смо специјализовану учионицу за припремну наставу за такмичења, библиотеку и пет нових учионица, као и лифт за ученике са инвалидитетом“, рекла је директорка Вукобратовић.

Фото: Покрајинска влада

Обиласку Гимназије присуствовао је и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.

EUR/RSD 117.2771
Најновије вести