Музичко-балетска школа пред завршетком прве фазе

Стручни надзор одобрио је непредвиђене радове, као и продужетак прве фазе изградње Музичко-балетске школе с концертно-продукцијском двораном за 37 дана.
skola susnjevic.JPG
Фото: Дневник (Слободан Шушњевић)

Директорка Музичке школе „Исидор Бајић” Радмила Ракин Мартиновић каже за Дневник да по закону имају обавезу да се обрате и Управи за јавне набавке, што су и урадили, и сада чекају њихову сагласност да би наставили са непредвиђеним радовима.

"Поменути непредвиђени радови подразумевају армирано-бетонску ограду кровне терасе и постављање 13 анкер-плоча. Pрва фаза изградње будућег Новосадског уметничког центра иде по плану. Редовни радови се одвијају нормално и у току је изливање кровне плоче", каже директорка школе.

У првој фази изводе се груби грађевински радови, а Радмила Ракин Мартиновић каже да су армирачко-бетонски радови у делу Музичке и Балетске школе завршени, док су они у делу концертне дворане још у току.

У наредних месец дана биће завршена прва фаза изградње и почиње друга, као и увођење новог извођача на градилиште. Та фаза подразумева зидање зидова, изолатерске и инсталатерске радове, уградњу прозора и врата. Након тога уследиће завршна фаза и тзв. фини радови, малтерисање, молерски радови и слично.

У склопу Новосадског уметничког центра на Лиману III ће бити Музичка школа „Исидор Бајић”, Балетска школа и концертно-продукцијска дворана са 428 места.

Нова школа гради се у блоку који формирају Булевар цара Лазара, одакле ће бити главни приступ згради, и улице Народног фронта, Балзакова и Шекспирова. Планирани капацитет центра је 1.500 ученика и 200 наставника Музичке школе и 600 ученика и 60 наставника Балетске. Као што смо већ писали, Град је до сада одвојио 1,15 милијарду динара за прву и другу фазу пројекта.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5205
Најновије вести