На дочек нове године у Нови Сад пристижу гости из Србије и региона

Корона је и ове године утицала на нешто мањи број туриста који се одлучио да дане празника проведе у Новом Саду јер у појединим хотелима још увек има места, док ће у ресторанима и клубовима бити организоване како дневне, тако и прославе 31. децембра, а неће изостати ни репризе дочека нове године. Угоститељи ће и током празничних весеља, као и свих дана док траје пандемија, морати да се придржавају посебних мера.
e
Фото: Dnevnik.rs

Ипак, то по свему судећи неће омести оне највеселије да се добро проведу у неким од новосадских локала, где је за дочек потребно издвојити од 1.000 динара до 45 евра. Цена зависи од самог објекта до тога да ли је у цену урачунат само улаз или су у понуди храна и пиће.

Александар Шујица из “Браухауса” каже да је већина карата већ распродато и да ће овде госте забављати “Амплитуда бенд”.

- Карта за мушкарце кошта 45, а за жене 35 евра. У цену је урачунато и домаће пиће. Већ пет година заредом организујемо дочек па нам долазе стални гости. Продаја карата иде нешто спорије него што је то био случај прошлих година. Тражићемо зелени сертификат и поштоваћемо све мере, а број места је баш зато и ограничен - казао је Шујица.

Кафе бар “Диего” у Змај Јовиној улици организује дневну журку, дочек и репризу прославе. “Магацин” код Медицинског факултета, такође, организује дневну журку која почиње у 11.30 и наступа “Фама бенд”, а дочек је у 21 сат. Улаз је 20 евра. “Небеска”, локал код Спенса, организује дневну журку, где је улаз слободан, а за дочек је потребно 2.500 динара, док за репризу треба издвојити 1.000 динара. У “Пабу Лазино теле“ биће уприличена дневна журка од 12 до 18 сати, а дочек од 21 до три ујутру. За дочек је потребно 1.000 динара. “Лазин салаш“ организује прославу за дочек Нове године, где ће наступити Лепи Коле и оркестар “Александар”.

Када је реч о хотелима, цене су нешто скупље, а број резервација је различит. У хотелу “Шератон” су карте за дочек распродали још у новембру, када је објављена вест да ће ту наступити Јелена Розга.

Портпаролка “Шератона” Сенка Пријовић је казала да је 280 места распродато, а да је од 150 соба продато 120.

- Очекујемо да ће и оно што је остало слободно бити продато у данима који нам долазе јер је то период када буде највише интересовања. Гости су већином из Србије и региона, односно из: Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, а има их и из Мађарске, Румуније и Македоније - каже Пријовић.

У Хотелу “Нови Сад” је 80 одсто соба попуњено, а гости пристижу из свих крајева. Овде кажу да имају најаву две групе од по 50 особа из Македоније и Пољске, а да су резервације почеле још пре четири недеље. У ресторану хотела органзован је дочек уз живу музику, а карта кошта 70 евра. И овде потврђују, као и у претходним објектима, да ће поштовати све мере које су прописане.

У хотелу “Војводина“ ипак кажу да је корона доста утицала на њихово пословање, па у вези са тим је и мање гостију који бораве у овом објекту. У самом хотелу због короне неће бити организован дочек.

Фото: Нови Сад 2022
Јединствена представа Тесли у част

- Неки хотели су у првој половини децембра имали попуњеност више од 50 одсто капацитета, а неки су тек чекали на изјашњавање туристичких агенција, поготово из региона - каже пр ТОНС-а Тихана Путин. - Уз то, Нови Сад ће ове године имати нешто другачију прославу за дочек Нове године јер неће бити у самом центру града, већ на другим дестинацијама.

Подсетила је на то да ће код моста Дуга, бити премијерно изведен део представе “Тесла, изуметник” у режији Небојше Брадића, у изведби Српског народног позоришта, у коју ће бити укључена и публика, формирајући поворку преко моста Дуга и тако спајајући две обале Дунава све до Подграђа Петроварадинске тврђаве, где ће бити отворена мултимедијална Теслина светлосна галерија.

С. Аничић Илић

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести