На Филозофском факултету почео упис на курсеве страних језика

Центар за језике на Филозофском факултету позвао је заинтересоване студенте и грађанство на упис на летњи семестар курсева страних језика и језичких вештина, који је отворен све до 18. фебруара.
filozofski fakultet
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

У понуди су курсеви енглеског, немачког, француског, италијанског, шпанског, португалског, руског, румунског, русинског, словачког, украјинског, хиндуа, турског, јапанског, грчког, старогрчког, латинског и персијског језика. У летњем семестру ће се учити и корејски језик, али с обзиром на то да се он води као двосеместрални предмет, упис за следећу генерацију полазника биће могућ поново тек од октобра.

– У летњем семестру настављамо оно што смо покренули у зимском, а претпостављамо да ћемо нешто ново у понуди имати и од октобра – казао је за „Дневник” координатор Центра за језике на Филозофском факултету Томислав Букатаревић. – Ширимо сарадњу и на Азију и надам се да ћемо имати још језика из тих земаља. Мислим да би требало да уведемо и скандинавске језике пошто су они популарни у последње време, а сматрам да треба ипак подстаћи и на студијске програме размене с тим земљама зато што су много мање заступљене у односу на остале, а дају много могућности.

Групе од пет до десет полазника се формирају најкасније до 1. марта, након чега ће почети настава у трајању од 12 недеља. Сви они биће распоређени по различитим нивоима познавања, а у Центру за језике могу бесплатно тестирати своје знање да би могли бити разврстани у одговарајућу групу. Часове држе професори Филозофског факултета,  изворни говорници језика ангажовани на факултету посредством амбасаде језичког института земаља или лектори који су упућени да раде извесно време док се настава изводи.

– Доста је погодно то што се настава изводи у малим групама јер је самим тим лакше организовати термин извођења часова у договору са свим полазницима – објашњава Букатаревић. – Трудимо се да ускладимо наставу тако да изађемо у сусрет свим полазницима по њиховом ритму, распореду и ангажовањима са стране. Настава се одржава у касним поподневним или вечерњим терминима да би запослени, али и студенти који пре подне имају редовне студијске обавезе, могли учити језик по подне. Настава се организује два пута недељно по 90 минута.

Студенти могу добити попуст од 40 одсто на основну цену курса, а погодности су могуће и уколико су курсеве подржале амбасаде или језички центар матичне земље.

Пријаве за курсеве су могуће путем имејл-адресе  languages­ff.uns.ac.rs, а информације се могу добити позивом на број 450-289, или путем сајта www.centarzajezike.ff.uns.ac.rs.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести