На „Мамином базару” хуманост на делу

Традиционална манифестација „Мамин базар”, у организацији Удружења „Маме Новосађанке” и уз подршку компаније „Универзал”, данас је седми пут одржана на Спенсу.
Mamin bazar
Фото: Дневник/Фото: Р. Хаџић

На „Мамином базару”, као и увек, било је могуће продати, поклонити, заменити и по повољним ценама купити половну гардеробу играчке, беби-опрему, књиге и уџбенике. Продавци половних, али очуваних ствари, су мајке из „Фејсбук” групе „Маме Новосађанке”. Улаз је био бесплатан.

На Базару су се прдставиле школе енглеског језика, школице спорта и „чуваонице“, а посетиоци су могли да уживају и у разноврсном забавном програму. Аниматори су се потрудили да направе журку за најмлађе, уз незаобилазне наступе плесних клубова. Организоване су и радионице за децу, а родитељи су имали могућност да се информишу о томе који је једини правилан и безбедан начин за постављање дечјих ауто-седишта.

На штанду организатора могле су се добити све информације о пројектима, као и о „мама бонус“ картицама с попустима за маме, и брошуре.

„Мамини базари” познати су по хуманитарним акцијама, а овог пута сакупљан је новац за лечење трогодишње Нађе, која се заједно с родитељима бори против леукемије. Она за десетак дана треба да оде на лечење у Немачку и потребно је прикупити новац за трошкове боравка, осигурање и авио-карте, док ће трошкове лечења на клиници покрити здравствено осигурање. 

Б. П.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести