На Шодрошу одржан протест, инцидент с полицијом, петоро приведено

На локалитету Шодрош на рибарском острву у Новом Саду данас су поново протестовали еколошки активисти који се противе, како кажу, нелегалној градњи у том делу града, а у једном тренутку дошло је и до физичког окршаја са полицијом јер су активисти пробили ограду на више места и покушали да уђу у ограђени простор предвиђен за почетак градње обилазнице око Новог Сада.
њ
Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs

Како јавља извештач протест је завршен, а према незваничним информацијама приведено је пет особа.
До привођења је дошло након што су активисти претходно срушили постављену лимену ограду којом је ограђен простор на ком треба да се започне градња, бацали димне бомбе на припаднике жандармерије, а када су пробили ограду на више места и покушали да уђу у ограђени простор, дошло је и до физичког сукоба са полицијом.

Повод за данашње окупљање била је како су навели учесници ситуација која се јуче догодила на Шодоршу, када су припадници жандрамерије покушали да удаље грађане блокирају почетак радова на градњи обилазница око Новог Сада са мостом преко Дунава,

Активисти који као повод свог противљења градњи обилазнице наводе заштиту шуме на чијој површини треба да се гради обилазница, тврде да нико од надлежних институција, Коридори Србије као ни компанија ЦБРС, која је задужена за изградњу моста, немају дозволу за градњу.

Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs

Коридори Србије су данас издали саопштење за јавност у којем демантују ове наводе, истичући да све дозволе за почетак радова постоје.

Радници кинеске компаније ЦБРС су јуче, у раним јутарњим часовима покушали да припреме терен за изгредњу моста који је у плану да се гради у продужетку Булевара Европе, а у томе их је спречила мања група грађана.

Фото: TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC/bs

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести