НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученици Средње музичке школе “Исидор Бајић”

НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученици Средње музичке школе “Исидор Бајић”
з
Фото: Учим + Знам = Вредим

Стела Молнар, пијанисткиња, између осталих, освојила је прву награду на Републичком такмичењу из солфеђа и теоријских предмета, лауреат је Међународног такмичења камерне музике “Оливера Ђорђевић”, прву награду на Републичком такмичењу у Београду...

– Једно такмичење прошле године у Београду ми је посебно драго. Сам тај осећај који никад пре нисам имала, као да могу да освојим цео свет и да могу да успем у свему – каже Стела Молнар. – Стварно је диван осећај и због тога и желим да наставим да се бавим овим.

Андријана Пантић, флаутискиња освојила је многа признања на међународном и државном нивоу, међу којима је прва награда на Међународном такмичењу “Даворин Јенко” у Београду, али и прву награду на републичком такмичењу из солфеђа и теоријских предмета у Београду.

– Флауту сам почела да свирам пре поласка у основну школу. Долазим из музичке породице одрастала сам уз звуке кларинета то сам заволела и постало је део мене – наводи Андријана Пантић. – Волим да свирам композиције из савременијег периода, све свирам са уживањем, али су ми те савременије посебно драге.

Кларинетиста Матија Раичевић исто је у одлазећој години имао бројне награде на републичким и међународним такмичењима, међу којима су прва награда Међународног такмичења “Даворин Јенко”, те прва награда на републичком такмичењу из овог инструмента.

– Дневно издвајам једно радно време просечног грађанина за вежбу како бих се припремио за ова такмичења – истиче Матија Раичевић. – План за будућност ми је да будем солиста и да ме прате најбољи музичари, а сан ми је и да засвирам у Карнеги холу.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, које реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта је и ове године Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве. 

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести