Најдисциплинованији разред ОШ „Светозар Марковић“ на сладоледу

Одељење V4 ОШ„Светозар Марковић Тоза” уз сладолед из посластичарнице „Ајс лабораторија” прославило то што су ове школске године били најдисциплинованији разред у тој образовној установи.
е
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Наиме, ниједан ученик тог разреда није уписан у дисциплинску књигу па је директор школе Петар Наранчић дошао на идеју да их пригодно награди.

– Углавном се бавимо децом која праве проблеме у школи, а заборављамо да наградимо ону која су послушна и поштују правила, наставнике и другаре – казала је разредни старешина 54 Наташа Лончар. – Директор Наранчић је сматрао да и добро понашање треба подстаћи наградом, а његову идеју су сви наставници оберучке прихватили. Ученици су се, наравно, обрадовали и мотивисани су да и даље воде рачуна о понашању у школи.

Док су ђаци нестрпљиво чекали ледено освежење од чоколаде или јагоде у башти посластичарнице, један од ученика Сава Миличић открио је да је тајна у слози, пријатељству и да имају разумевања према жељама и потребама школских другара.

– Трудили смо се да на часовима будемо мирни и да слушамо наставнике – казао је Сава узивајући у заслуженом сладоледу. – Осим тога, сви се одлично слажемо и разумемо па међу нама нема свађа.    

С. К-ч

EUR/RSD 117.5816
Најновије вести