Највише новца за куповину зграде бившег ЗИГ-а

За програм инвестиција Управе за имовину и имовинско-правне послове ове године ће бити издвојено 1,2 милијарде динара (1.182.335.647) из градске касе.
1
Фото: Dnevnik.rs

Од тих пара ће 707,4 милиона динара (707.387.047) бити обезбеђено из општих прихода и примања буyета, као и 414,4 милиона од продаје нефинансијске имовине и око 66,5 од нераспоређеног вишка прихода из ранијих година. Највише новца, 239 милиона динара, биће издвојено за куповину вишеспратнице у Стевана Брановачког 3, у којој је смештена Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције. Осим за зграду бившег ЗИГ-а, деветоцифрени износи намењени су и за пројекат Европске престонице културе, више од 190 милиона динара, те 160 милиона за градњу Дома здравља на Адицама али и више од 110 милиона за различиту пројектно-техничку документацију.

Изградња вртића на Сајлову коштаће 100 милиона динара,   оног у Ветернику 59 милиона, док су 34 милиона предвиђена за нов дом пензионера у Каћу. За градњу трибине, с припадајућим простором, у Руменки планирано је 15 милиона, а 50 милиона динара ће бити утрошено на реконструкциу трибина и подтрибинског простора, трафо станице и других ствари на стадиону у Руменачкој 152. 

За реконструкцију зграде КУД Степановићево намењено је 56,5 милиона динара, односно КУД Буковац 14,7 милиона, Мађарског културног центра 60 милиона, као и 6,2 милиона динара за санацију објекта у Улици Лазе Костића 113 у Ковиљу. Више од 54 милиона динара ће бити утрошено на капитално одржавање објеката на Тргу Марије Трандафил, Булевару цара Лазара, Булевару Михајла Пупина 3-5, те зграду на Тргу младенаца 7, као и за сређивање фасада, кровова и друге радове на зградама месних заједница. Осим тога, за капитално одржавање, реконструкцију и адаптацију Дома пензионера у Поштанској 3 је планирано око шест милиона.

Инвестиционо одржавање објеката у МЗ Ковиљ ће коштати пет милиона динара, односно 2,6 милиона у МЗ Каћ, док ће за радове на Дечјем културном центру бити издвојено 3,5 милиона и Дому културе у Руменки 980 хиљада динара. Како се из програма инвестиција може приметити планирана је уградња лифта у објекту у Бате Бркића 1б, која ће коштати око три милиона динара, осим тога, око два милиона је намењено за реконструкцију система за грејање и хлађење у пословном центру “Аполо”, док ће мало више од 2,2 милиона динара бити издвојено за Дом здравља на Булевару цара Лазара 77. За набавку аминистративне опреме је предвиђено три милиона, односно милион за опрему за образовање, науку, културу и спорт. Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5755
Најновије вести