Настављени разговори са кинеским „Шандонгом“ око изградње четвртог моста

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић још једном се састаo у Градској кући са представницима кинеске компаније "Шандонг хајспид" (Shandong hi speed) о потенцијалној сарадњи на реализацији пројекта изградње четвртог моста у Новом Саду са обилазницом
Sastanak gradonačelnika Novog Sada Miloš Vučević sa predstavnicima kineske kompanije „Shandong hi speed“  Foto: novisad.rs
Фото: Састанак градоначелника Новог Сада Милош Вучевић са представницима кинеске компаније „Shandong hi speed“  Фото: novisad.rs

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић још једном се састаo у Градској кући са представницима кинеске компаније „Shandong hi speed“ са којима је наставио разговор о потенцијалној сарадњи на реализацији пројекта који је проглашен за пројекат од националног значаја, односно, пројекта изградње четвртог моста у Новом Саду са обилазницом. 

Како је градоначелник нагласио, реч је о великом инфраструктурном подухвату чији значај превазилази оквире Новог Сада, те је веома битно да координација свих актера буде са највишим нивоом власти, како би се на тај начин изнашла и најбоља решења. 

Радна група у оквиру које су именовани представници Владе Републике Србије, АПВ, Града, Факултета техничких наука, али и пројектанских компанија које се баве саобраћајем и урбанизмом, ангажована је на управљању свим процесима и активностима у вези са иградњом четвртог моста, а Генерални пројекат, који је у завршној фази и чија се израда очекује до краја септембра, дефинисаће временски оквир и друге техничке одреднице за окончање тог посла, након чега је могуће очекивати и  званичне понуде заинтересованих компанија.

- Интензивно се ради на стварању свих неопходних услова да изградња новог моста у Новом Саду буде завршена у оптималном периоду. Град је максимално ангажован око те теме, а с обзиром на сложеност инвестиције и на њен значај, потребан је најозбиљнији приступ и прецизно испланирани и најситнији кораци. Ми имамо формирану Радну групу сачињену од представника локалне самоуправе, покрајинских и републичких органа, те у наредном периоду очекујемо понуде компанија, а оне са најбољим понуђеним условима ће стећи могућност да граде нови мост. С обзиром на велико пријатељство наше две земље, овај пројекат би могао бити још једна у низу потврда добронамерних релација између Србије и Кине и ми свакако имамо поверење у наше кинеске партнере у складу са досадашњим искуством – нагласио је градоначелник Вучевић.

Представници кинеске компаније изразили су спремност да испоштују заједничке договоре и посвете пуну пажњу пројекту, те да у сарадњи са градском управом и Владом Републике Србије ова инвестиција буде рализована на најбољи могући начин уколико предлог њиховог пројекта буде прихваћен од стране Републике Србије.

 

Милорад
27.08.2020 • 07:07
Šta se dešava sa Fruškogorskim koridorom ? Koliko godina da čekamo da se gradi
EUR/RSD 117.1792
Најновије вести