Нови Сентандрејски парк у Приморској улици

НОВИ САД: Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је с генералним директором компаније НИС Кирилом Тјурдењевим присуствовао отварању Сентандрејског парка у Новом Саду.
v
Фото: Printscreen/Instagram (milosvucevic_gradonacelnik)

Они су заједно са председником Еколошког удружења "Зелени сад" Милошем Стојановићем које је носилац пројекта, обишли нову парковску површину, учествовали у симболичној садњи дрвећа и зеленила, и присуствовали ревијалној кошаркашкој утакмици најмлађих представника Кошаркашког Савеза Србије, наводи се у саопштењу Града.

Уређење тог парка у Приморској улици је подржала компанија НИС у оквиру програма друштвене одговорности "Заједници заједно", а пројекат је реализован у сарадњи Удружења "Зелени сад" са ЈКП "Градско зеленило", Градском управом за заштиту животне средине и ЈВП "Воде Војводине" Нови Сад.

Сваке године са компанијом НИС заједно организујемо бар један пројекат, а у претходној деценији смо реализовали бројне активности из различитих друштвених области. У пројекту „Заједници заједно“ у 2021. години смо се фокусирали на област заштите животне средине, а резултат видимо данас, у уређеној парковској површини и спортским теренима у Приморској улици. Хвала Нафтној индустрији Србије на томе што сваке године издвајају део свог профита и враћају га заједницама у којима послују. Нови Сад је, као седиште компаније у нашој земљи, природно високо позициониран на тој мапи инвестиција. Сентандрејски парк има велики значај за житеље, не само Слане баре где се налази, већ и Клисе и Видовданског насеља. Неискоришћена и потпуно неуређена површина, данас је добила прави квалитет и садржај, јер је на парцели од око три хектара примењена најсавременија технологија и постављен модеран урбани мобилијар, уз нове засаде дрвећа и зеленила. Хвала Удружењу „Зелени сад“ на чију смо иницијативу ово реализовали са компанијом НИС и свакако ћемо наставити да реализујемо овакве пројекте заједно са цивилним сектором, рекао је  Вучевић.

Конкретно, у 2021. години НИС је издвојио средства у износу од 13,5 милиона динара у оквиру програма „Заједници заједно 2021“ којим је реконструисан и уређен постојећи парк. До сада је та компанија путем различитих друштвено-одговорних пројеката у град Нови Сад уложила преко 315 милиона динара.

Директор компаније НИС Кирил Тјурдењев је истакао да се одговорним пословањем доприноси бољем квалитету животне средине.

Зато НИС остаје посвећен напорима да допринесе напретку заједнице и трудимо се да активно учествујемо у њеном развоју. Посебно смо поносни на пријатељства која негујемо са локалним заједницама широм Србије и са којима реализујемо бројне пројекте у корист грађана. Наша сарадња са Новим Садом прави је пример таквог партнерства. Велико нам је задовољство што смо данас у прилици да свечано отворимо овај еколошки парк за који верујемо да ће свим посетиоцима, посебно деци, донети бројне радосне тренутке. Свако од нас има потенцијал да допринесе напретку заједнице. Наша визија је да радимо у корист генерација које долазе и том циљу остајемо посвећени и у будућности, рекао је Кирил Тјурдењев.

 

Након спроведеног гласања грађана, парк је назван Сентандрејски парк, а у њему се налазе дечје игралиште, спортски терени и теретана на отвореном, као и урбани мобилијар. Постављена је и соларна расвета и паметна клупа које ће користити обновљиве изворе енергије, док су у циљу озелењавања парковске површине засађене аутохтоне врсте лишћарског и четинарског дрвећа.

Председник Еколошког удружења"Зелени сад" Милош Стојановић је нагласио да све у парку функционише на соларну енергију, и позвао грађане да посете ову нову парковску површину.

Можемо само да будемо поносни на то што деци остављамо лепшу и чистију будућност, рекао је Милош Стојановић.

Besna
11.05.2022 • 15:32
Šta se ulaže u mestu Kać? Ništaaaaaa!!!!!!!!!!!
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести