„Новосадска јесен”: Излагачи из Шпаније, Грчке, Кине...

Једна од наших највећих еколошких, привредних и туристичких манифестација, „Новосадска јесен”, одржаће се од 24. до 28. октобра у Спортско-пословном центру „Војводина”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Ове године ће имати четири изложбене целине: једну ће чинити цвеће, саднице и опрема за хортикултуру, другу пчелињи производи и здравствено безбедна храна, трећу сувенири и производи старих и уметничких заната, док се четврта односи на седми Салон пејзажне архитектуре. Организатор – Покрет горана Новог Сада ће, у сарадњи с Удружењем пејзажних архитеката Србије, изложити 56 радова из Србије и 14 из иностраних земаља.

Током пет дана манифестације, у Еко-кутку на централном платоу Покрета горана биће одржане бројне радионице и предавања за децу и одрасле, везани за ботанику и енергетску ефикасност. На штанду „Информатике” сваког дана посетиоци ће моћи да виде како ће изгледати дигитализовани ексикати хербаријума Волног и Јосифа Панчића, који чувају многе панонске ендемске врсте. Предавање о томе држаће стручњаци Департмана за биологију и екологију, Покрајинског завода за заштиту природе, Одељења за дигитализацију ЈП „Информатика” и Карловачке гимназије у амфитеатру Спенса.

Пратећи програм чине тзв. јесење шетње за организоване групе деце, које ће водичи провести кроз све изложбене целине манифестације, затим радионица „Цвет за комшију и лепши Нови Сад”, где ће најмлађи научити да саде цвеће, и изложба дечјих радова „Од предшколског знамо енергетски ефикасно да се понашамо”, која је део истоименог пројекта Удружења новинара „Еко-вест”.

Манифестацију су подржале градске управе за заштиту животне средине и за привреду.

С. М-ћ

EUR/RSD 117.5649
Најновије вести