Новосадске туристичке агенције распродале аранжмане за Први мај

ОВИ САД: Новосадске туристичке агенције распродале су готово све аранжмане за првомајске празнике.
p
Фото: Arhiva "Dnevnika"

Не само да је понуда дестинација бројнија и разноврснија у односу на прошлу годину, него је и интересовање грађана за одлазак на одмор порасло је за чак 30 одсто. Међу најтраженијим, а уједно и најповољнијим одредиштима нашле су се државе у региону, али и европске земље, које туристи најрадије обилазе без обзира на доба године.

Како су открили у туристичкој агенцији „Лидер травел”, сви првомајски излети су распродати и то много раније него прошле године. Организовано је више од 30 полазака, а скоро за сваки, како напомињу, био је неопходан додатни аутобус.

- Најатрактивније туре подразумевају путовања у Будимпешту, Беч, многе италијанске градове, али и регионалне дестинације као што су Сарајево, Требиње, Букурешт, па и Истамбул - рекли су у туристичкој агенцији „Лидер травел”. - Цене првомајских излета крећу се у распону од 65 до 170 евра. Међу најповољнијима су, на пример, аранжмани са два до три ноћења у Сарајеву, а најскупљи су обиласци италијанских градова. Цене, наравно, увек зависе од одредишта и броја ноћења.

Туристи се, како додају у агенцији, све више интересују за бег у природу и релаксацију, па је ове године неочекивано велико интересовање за рафтинг на Тари, што је уједно и најтраженије домаће одредиште за провод током празника рада.

У туристичкој агенцији „Маестрал” наводе да је острво Кипар најпожељнија егзотична дестинација ове године, као и да су цене авио-аранжмана, који обухватају шест до седам ноћења износиле 500 евра па навише, док су првомајске “ласт минут” понуде доступне и за 399.

- Авио-аранжмани који су били изузетно занимљиви нашим путницима свакако су Амстердам, Барселона, Париз, што смо, вођени прошлогодишњим искуством и очекивали, а цене им се крећу од 350 евра па навише - рекли су у „Маестралу”, додавши да је још само неколико одредишта остало нераспродато, а то су аутобуски аранжмани - Беч, Букурешт и Венеција, чије су цене од 130 евра па навише.

Д. Клашња

EUR/RSD 117.1990
Најновије вести