О Петру Лубарди кроз филмове и радионице у Спомен збирци Павла Бељанског

У Спомен-збирци Павла Бељанског у току је изложба „Петар Лубарда 1907–1974–2017”, којом се обележава 110 година од рођења познатог уметника.
Decja radionica o Lubardi
Фото: Dnevnik.rs

У оквиру пратећег програма изложбе посетиоце Спомен-збирке вечерас од 19 часова очекује пројекција филма Петра Ђурковића „Лубарда: Од слике до слике”, о најважнијим делима и најзначајнијим епизодама из уметникове биографије.

Дечја ликовна радионица под називом „Другови из Париза: Петар Лубарда, Јефто Перић и Павле Бељански” одржава се у суботу, 28. октобра, од 13 до 14.30 часова. У уводном делу радионице кустос ће децу упознати са занимљивим причама о животу тројице пријатеља, на основу којих ће касније цртати стрип, а на крају радионице сваки учесник добиће разгледницу с мотивом Петра Лубарде.

У недељу, 29. октобра, од 13 часова, посетиоце очекује пет премијерних пројекција документарних филмова о Петру Лубарди. „Дорнер Вера о Лубарди”, интервју са Снежаном Радусиновић је од 13 часова, у 13.45 је документарац Мирсаде Средановић „Ликовна умјетност Црне Горе – Петар Лубарда”, после тога, од 14.30 је филм Владана Божовића „На посебном задатку”. Од 15.30 сати на програму је „Црногорска културна ризница – Петар Лубарда”, коју је режирао Веселин Љумовић и на крају од 16.30 посетоце очекује филм Милана Стевановића „Петар Лубарда”.     

Текст и фото: Ј. В.

EUR/RSD 117.3271
Најновије вести