Објекат Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману од сутра поново прима пацијенте

Реконструкција зграде Дома здравља „Нови Сад“ на Булевару цара Лазара је заједнички пројекат Града и Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије.
DSC_0489
Фото: Дневник (В. Фифа)

Ради се о највећем објекту те установе, површине 9.294 метра квадратна, са највећом фреквенцијом посета пацијената, у њему ради укупно 362 здравствена радника и сарадника а заступљене су све службе и дијагностичка подршка.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Реконструисани објекат Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману, заједно са директорком Републичког фонда за здравство Сањом Радојевић обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је истакао да је отварање реконструисане амбуланте историјски догађај, а да осмеси и речи захвалности запослених у овом објекту представљају најбољу потврду о значају посла који је урађен.

Фото: Дневник (В. Фифа)

- Дана, 23. октобра 1978. године отворен је овај објекат Дом здравља, а данас после 43 године он добија ново рухо. Ми смо свесни да поред свих грађевинских радова и опреме, срце система ипак представљају људи који у њему раде и ја имам потребу да им се захвалим на свему што су учинили. Никада се нису жалили. Ни када смо се сви заједно суочавали са изазовима у организацији рада за време пандемије корона вируса, а без највећег Дома здравља. Мислим да данас имамо најлепши објекат Дома здравља у Србији, па чак и у региону. Хвала председнику Републике Србије. За овај пројекат смо добили средства из републичког буџета, а трудили смо се да као Град будемо солидарни партнер и финансирамо све оно што је потребно. Ово је велики дан за Нови Сад, реализовали смо инвестицију од скоро милијарду динара, али сваки динар који је дат за здравље наших грађана има смисла и није узалудан – изјавио је градоначелник Вучевић.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Директорка Републичког фонда за здравство Сања Радојевић је нагласила да је фасцинирана изгледом објекта и енергијом, оптимизмом и топлином запослених. Према речима директора Дома здравља „Нови Сад“ Веселина Бојата сви који су учествовали у реализацији овог пројекта водили су се идејом о бољем јавном здравству, бољим условима и доступности свима.

Фото: Дневник (В. Фифа)

-Наше окупљање овде је знак да је брига о здрављу грађана непрекидна и да у њој морамо увек излазити као победници. Отуда, поред овог објекта, и Алмашка, Адице и Видовданско насеље. Отуда добро организован Ковид центар, шест нових ултразвучних апарата и отуда је и овај објекат добитник награде за највећу енергетску ефикасност – рекао је Веселин Бојат.

Фото: Дневник (В. Фифа)

Лимански објекат Дома здравља “Нови Сад” почиње да ради сутра, од осам до 14 часова примаће грађане старије од 65 година који ће имати прилику да ураде превентивне прегледе код лекара опште праксе, измере висину крвног притиска и ураде комплетну крвну слику и анализу нивоа шећера у крви, а од понедељка све службе радиће пуним капацитетом.

Фото: Дневник (В. Фифа)
Фото: Дневник (В. Фифа)

 

Фото: Дневник (В. Фифа)
Фото: Дневник (В. Фифа)

 

Фото: Дневник (В. Фифа)
NS
23.10.2021 • 09:41
Svi mi lumanci znamo da DZ bio u odlicnom stanju.Ovo je pranje para i plan da se ovaj DZ privatizuje i zbog lokacije i velikog placa.Zasto ne snime DZ u Mihaila Pupina i Zmaj Ognjena Vuka da vidite u kakvom su stanju?Samo sto se ne sruse
Реално
23.10.2021 • 10:04
Браво за улагање НАШЕГ(од пдв-а) новца. Реновирајте и остале домове здравља и изградите бар још један дом здравља. А не да наш новац улажете у глупе и скупе фудбалске стадионе који сада, а и после ће зврјати празни.
EUR/RSD 117.4618
Најновије вести