Одабран пројектант ентеријера за Дом здравља на Лиману

НОВИ САД: Пројекат ентеријера за здравствени објекат на Булевару цара Лазара 77 коштаће Дом здравља „Нови Сад” готово 4,8 милиона динара, с ПДВ-ом. Пројектовање је поверено новосадској фирми ДБА, која ће све нацрте и процену трошкова морати да заврши за 60 дана.
d
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Будући да је реконструкција Дома здравља у завршној фази и очекује се да ће сви предвиђени радови бити окончани у априлу, неопходно је осмислити уређење ентеријера, те набавити одговарајућу медицинску опрему и намештај. Реч је о објекту површине 2.366 квадратних метара, с три спрата, изграђеном крајем седамдесетих година прошлог века, који је од тада наовамо неколико пута адаптиран и 2006. године надграђен.

Како је у тендерској документацији наведено, реконструкција, за коју је нацрте урадила пројектантска кућа „Ђорђе Бајило – Архитекти” из Новог Сада, обухвата замену инсталација и опреме. Грађевинским и занатским радовима између осталог је предвиђена и замена дотрајалих зидова, подова, плафона, те уградња нове столарије, као и потконструкције за пратећу опрему.

Након заврштка обнове, техничког пријема и добијања употребне дозволе за зграду, уследиће опремање, односно набавка медицинске и немедицинске опреме, као и уређење ентеријера. Пошто је реч о највећем објекту Дома здравља „Нови Сад”, те да је актуелна пандемија коронавируса, требало би што пре завршити све неоходне радове и процедуре да би се растеретиле амбуланте које су преузеле пацијенте лиманског дома здравља.

Одабрани пројектант имаће слободу да предложи решења у складу с потребама и прописима, и у договору с корисником, на рационалан начин у погледу инвестиционих улагања и пројекције експлоатационих трошкова, наведено је у конкурсној документацији.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести