ОПЕНС: Церемонија предаје кључева граду Амијену

НОВИ САД: У Српском народном позоришту и свечано, како је и почела година, Нови Сад ће предати титулу наредној Омладинској престоници – француском граду Амијену.
o
Фото: Promo

Програм церемоније трајаће мало преко сат времена, а креирање програма је поверено редитељки Соњи Петровић.

Церемонија отварања метафорично приказује пут од једне идеје која не само да је доживела реализацију него је надмашила саму себе. Видећете како смо успели да се винемо чак у космом и обиђемо све планете. На том путу у космосу задржали смо се на свакој планети јер како каже Мика Антић ‘Не постоје границе, постоје успутне станице’. У оквиру тих станица представићемо програм опенс-а, људе који су се око њега окупили и планове за будућност, са поруком да млади у Новом Саду имају циљ ка ком храбро стреме. Из целог света узели смо оно што је најбоље и донели у наш град Нови Сад, каже Соња.

Година 2019. рекордна је по успесима и моментима немерљивих само бројевима. Ипак, у 365 дана стало је 1.440 активности кроз које смо упознали 291.440 младих из целе Србије. Од Церемоније отварања године престонице и бесплатног концерт за 6.000 младих, преко ОПЕНС-а на путу који је поклонио шест мурала, обишао градове у региону и кампером се представио пред готово 3.000 младих, 3×3 Challengera у центру града са 16 екипа из 10 земаља света и једном од највећих посећености ФИБА догађаја, мултимедијални квиз Млади људи велика дела у коме је учествовало скоро 6.000 људи, ОПЕНС youth fair, ОПЕНС dayExit и ОПЕНС playExit с преко 40 бендова из 15 градова и три државе, ОПЕНС Фестивал боја за Међународни дан младих, ОПЕНС Social lab с преко 200 учесника из целог света, Први ОПЕНС Дистрикт који је за два дана укључио преко 16.000 младих и довео светске звезде акционих спортова у Нови Сад…

Годину за нама, али и пут на који нас она води имаћемо прилику да видимо током нешто више од сат времена Церемоније предаје титуле наредној Омладинској престоници, поручују организатори.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести