ОПЕНС расписао тендере за церемоније отварања Омладинске престонице Европе

Нови Сад ће 26. јануара званично постати Омладинска престоница Европе. На церемонији отварања у Великој сали Спенса планирани су наступи три извођача из иностранства, док ће културно-уметнички програм за званице, представнике European Youth Forum-а, као и за бројне домаће и иностране госте бити организован у Синагоги.
e
Фото: OPENS Omladinska prestonica Evrope, promo

Свечано отварање у име Града Новог Сада организује Омладински савез удружења „Нови Сад – Омладинска престоница Европе – ОПЕНС”, који је расписао два тендера на којима тражи предузећа која ће осмислити програм и обезбедити наступе реномираних извођача.

Како су навели, улазнице за манифестацију на Спенсу неће се наплаћивати и очекује се посета више од 5.000 младих, а програм би требало да траје од 20 часова до 4.30 наредног дана. Од понуђача се очекује да обезбеди три реномирана извођача из иностранства, односно планирани су наступи Махмута Орхана као представника денс и хаус жанра у комбинацији са савременом електронском музиком и етно-елементима, извођача електронске музике Џекса Џонса (Jax Jones) и ди-џеј дуа „Офенбах”.

Осим тога, у условима тендера за организацију свечаног отварања на Спенсу за прву двојицу извођача стоји да морају имати најмање 500 милиона прегледа на интернет видео-сервисима, најмање 200.000 пратилаца на друштвеним мрежама и три међународна хита у последње три године. За трећег извођача се тражи да има 200 милиона прегледа на видео-сервисима и најмање 150.000 пратилаца на друштвеним мрежама, као и учешће на два музичка фестивала у последње три године.

Предузећа које се јаве на ОПЕНС-ов тендер до 17. јануара морају да доставе доказ о могућности ангажовања поменутих извођача, а од понуђача се очекује да се побрину за извршну продукцију и логистику, да обезбеде опрему и сценографију у складу с условима и стандардима извођача. Осим тога, требало би да организује Службу хитне помоћи, особље, али и обезбеђење за манифестацију. 

Осим организације свечане церемоније отварања Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019 на Спенсу, за истакнуте званице високог ранга, као и за бројне домаће и иностране госте потребно је организовати културно-уметнички програм у Синагоги, који је планиран 26. јануара од 19  часова. Од предузећа које се јави на тендер очекује се да осмисли двочасовни програм у којем ће, како је у тендерској документацији наведено, кроз драмско-музички кореографски израз бити приказани потенцијали Новог Сада, дух младих града. Фирма која добије посао требало би и да као саставни део понуде достави концепт програма, сценарио, с детаљним предлогом сатнице догађаја и протокол догађаја

Ј. Вукашиновић

Nikola S Munja…
27.01.2019 • 01:41
... SAMO <3 POZITIVNO !!!
EUR/RSD 117.3079
Најновије вести