Отворен други Новосадски Октоберфест (Фото)

Посетиоци овогодишњег, другог по реду „Новосадског Октоберфеста”, који је отварањем првог пивског бурета вечерас свечано отворио градоначелник Милош Вучевић, уживали су у овом, многима омиљеном пићу, кобасицама, перецама и осталим делицијама уз богат музички програм.
oktoberfest slo5.JPG
Фото: Dnevnik.rs

Ова манифестација, коју организује “Color press group” уз подршку Града Новог Сада, траје и сутра у Мастер центру Новосадског сајма.

"Сматрам да један град мора да живи 365 дана и то је био превасходни разлог зашто смо радо прихватили предлог Роберта Чобана да донесемо баварски дух у војвођанску равницу", рекао је Вучевић.

Према његовим речима, већ после друге године успех је очигледан, а све карте продате. Капацитети су просто недовољни да приме све заинтересоване и требало би их у наредним годинама проширити.

"И овај фестивал је потврда да Нови Сад има богату туристичку понуду. За првих девет месеци имамо преко 90 одсто оствареног буџета планираног за целу годину, а тек нам долази децембар, који је туристички веома атрактиван", каже Вучевић.

Заменик шефа мисије амбасаде Немачке у Београду Александер Јунг са задовољством се и ове године одазвао позиву.

"Јединствена комбинација немачког пива и кулинарства с једне стране и чувене српске културе слављења с друге стране чини ову манифестацију посебном. Нашироко је познато да је Нови Сад увек био град у коме се спајају различите културе, обичаји и традиције", рекао је Јунг и подсетио да од следеће недеље почиње још један изванредан догађај везан за немачку клутуру, а то је Сајам књига у Београду.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић је подсетио да овај крај баштини сличне културне вредности као и Немачка, чија истоимена манифестација траје више од 200 година. Такође је подигао расположење присутних искористивши изреку Абрахама Линколна као крилатицу „Новосадског Октоберфеста”: „У вину је истина, у пиву слобода, а у води бактерије.”

Присутнима су се обратили и директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап и председник „Color press group” Роберт Чобан, који је изразио задовољство што Нови Сад постаје поново атрактиван какав је био средином 18. века, када је добио статус града.

Фото: Dnevnik.rs

Синоћ су публику размрдали бендови „Кредарица”, „Амајлија”, „Лов хантерс”, „САРС” и „Друм ’Н’ Зез”, а данас их очекују „Хладно пиво”, „Ортодокс келтс” и ревија рок бендова – „Battle of the Bands”.

С. Милачић

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести