(FOTO) ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ГРАДЊУ КЦ „НОВО НАСЕЉЕ” Понуде на тендер до 4. децембра

Припреме за изградњу културне станице на Новом насељу су почеле, што подразумева рушење дрвених барака, као и рашчишћавање поседа на углу улица Бате Бркића и Сељачких буна. Ти послови поверени су ветерничком предузећу „Шуша”, а уговор вредан готово четири милиона динара закључен је у јуну. Објекте је последњих година користило Удружење грађана „Ново културно насеље”, између осталог, и за организацију различитих манифестација. 
1
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

О израдњи културног центра на Новом насељу говори се већ годинама, а пре отприлике две седмице Управа за имовину и имовинско-правне послове расписала је тендер за извођаче радова, с којима ће бити потписан уговор на период од две године. Процењена вредност инвестиције је око 720,4 милиона динара, без ПДВ-а, а понуде на тендер подносе се до 4. децембра. То значи да би објекат  нове културне станице, имајући у виду све рокове, требало да буде изграђен до пролећа 2026. године.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

По пројекту Факултета техничких наука, једна од највећих културних станица, површине око 2.800 квадратних метара, имаће четири нивоа – сутерен, приземље и два спрата (По+П+2), с тим да ће на последњој етажи бити озелењен раван кров, с терасом, а у подземном нивоу гаража површине око 350 квадрата.  У згради ће се налазити велика и мала мултифункционална сала за пројекције, концерте, представе и друге манифестације. Осим тога, предвиђени су и садржаји попут музичког студија, изложбеног простора, библиотеке, те просторија у којима ће бити организоване различите радионице, предавања и слично.

Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Ј. Вукашиновић
Фото: С. Шушњевић
 

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести